Pretnje smrću zbog Serene: Debela Amerikanka skače po reketu, a sudija moli protivnicu da je pusti da pobedi!
Foto: AP

karikatura izazvala haos

Pretnje smrću zbog Serene: Debela Amerikanka skače po reketu, a sudija moli protivnicu da je pusti da pobedi!

Njeni fanovi su besni, a javnost autora optužuje za rasizam i seksizam

Objavljeno: 09:20h

Skandal koji se dogodio tokom ženskog finala US opena i dalje potresa svetsku javnost, a sada se u centru pažnje našao karikatirista Mark Najt.

On je svoje viđenje ponašanja Serene Vilijams objasnio u karikaturi koju je naslikao za australijski "Herald", međutim, taj njegov rad je izazvao brojne kontroverze i žestoke reakcije.

Naime, Australijanac je naslikao američku teniserku tako što je predstavio kao ogromnu ženu (aluzija na njenu građu i kilograme) koja skače po reketu, dok sudija iz stolice moli njenu protivnicu da je pusti da pobedi.

Ovaj njegov prikaz je od strane većeg dela javnosti predstavljen kao seksistički i rasistički, a pojedini Serenini fanovi su otišli toliko daleko da su Najtu slali pretnje smrću.

U njegovu zaštitu je stao njegov list "Herald", čiji je šef poručio da to nema nikakve veze sa onime za šta optužuju Najta.

- Ova karikatura nema veze ni sa polom, ni sa rasom. Akcenat je stavljen na jadno ponašanje Serene u finalu. Velika šampionka je imala ogroman ispad pred očima javnosti i karikatura to i prikazuje - rečeno je iz "Heralda".

Podsećamo da je Vilijamsova izgubila u finalu od Japanke Naomi Osake, a skandal se dogodio tokom drugog seta kada je najpre sudija Ramos opomenuo Serenu, a potom joj prema pravilima oduzeo i poen i to zato što je između poena razgovarala sa svojim trenerom.

Ona je zbog toga izgubila živce i rekla mu da je seksista i da ju je pokrao, a u sve to se uklopila sramna reakcija publike prilikom dodele trofeja kada su izviždali mladu Japanku.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.