Novak Đoković otvorio dušu: Udario sam u zid, a bio sam bespomoćan! Porodica mi je podrška, a Serena inspiracija!
Foto: EPA/Tannen Maury

Iskren DO BOLA

Novak Đoković otvorio dušu: Udario sam u zid, a bio sam bespomoćan! Porodica mi je podrška, a Serena inspiracija!

Najbolji srpski teniser pričao o svemu

Objavljeno: 19:54h

Srpski teniser Novak Đoković uspešno je savladao prvu prepreku na US openu.

Kriza koju je imao od 2016. godine kada je osvojio Rolan Garos čime je zaokružio Gren slem karijere to jest osvojio četiri najveća turnira u nizu, daleko je iza njega. Teniski sladokusci uverili su se da je Novak Đoković opet onaj stari, posle osvajanja Vimbldona i pobedom u finalu Sinsinatija kada je postao jedini teniser u istoriji koji je osvajao sve turnire iz Masters serije.

O tome kako se nosio sa krizom, o glasinama da ima problema u braku kao i o tome ko ga podržava i ko ga inspiriše, Đoković je pričao u intervjuu za ESPN. Posle Pariza 2016. godine, krenuo je strmoglavi pad. Ispao je u prvom kolu Olimpijskih igara u Riju, a u sledećih godinu dana osvojio je samo dva trofeja. Posle operacije lakta u februaru i povratka na teren usledili su porazi u prvom kolima Indijan Velsa i Majamija.

- Poraz u Riju me je mnogo zaboleo. Udario sam u emotivni zid. Koliko god sam bio ispunjen što sam osvojio četiri Gren slema u nizu i bio na vrhuncu karijere, bio sam isceđen. Trenirao sam više nego ikada, ali se u meni odigravala bitka. Deo mene je želeo da nastavi, a sa druge strane nešto se dešavalo. Majami je bio posebno frustrirajući zato što se tako nisam osećao od početka profesionalne karijere. Bio sam bespomoćan- rekao je Novak Đoković.

Kao uvod u US open, poslužila je pobeda nad Rodžerom Federerom u Sinsinatiju.

- Trijumf je došao u pravo vreme protiv igrača koji je možda i najveći koji je držao teniski reket. Moj uspeh je još posebniji pošto sam pet puta igrao finale i nisam uspevao da pređem poslednju prepreku - izjavio je Đoković.

Srpski igrač često ističe podršku porodice, supruge Jelene i dece Stefana i Tare.

- Uprkos pobedama, teško mi je da budem odvojen od njih. Kada sam odlazio u Toronto sa odmora u Španiji, bilo je rano ujutro i još su spavali. Ostavio sam im poruku u kojoj sam napisao da mi nedostaju i da ih volim. Sa druge strane, imam njihovu punu podršku - dodao je.

Kao poznati sportista, Novak Đoković se trudi da iskoristi tu poziciju kako bi menjao društvene prilike. Osnovao je Fondaciju "Novak Đoković", a inspiriše ga koleginica sa turnira.

- Serena Vilijams mi je velika inspiracija. Vratila se i igrala finale Vimbldona neposredno posle porođaja. Ona priča o tome i treba da priča o tome. Takođe je inspiracija drugim sportistima da mogu da imaju dobar balans između posla i porodice. Dopisivali smo se pre nego što je otišla na porođaj i bila je voljna da podeli sa nama sve kroz šta prolazi. Osetio sam da smo povezani na višem nivou - pohvalio je Novak Đoković koleginicu.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.