LUDAČKI OKRŠAJ ANDERSONA I IZNERA: Posle najdužeg polufinala u istoriji dobili smo prvog finalistu Vimbldona! (VIDEO)
Foto: Reuters

Padali rekordi

LUDAČKI OKRŠAJ ANDERSONA I IZNERA: Posle najdužeg polufinala u istoriji dobili smo prvog finalistu Vimbldona! (VIDEO)

Odigrano je ukupno 99 gemova, a peti set je rešen posle tačno 50 odigranih gemova

Objavljeno: 21:06h

Kevin Anderson je prvi finalista Vimbldona! Južnoafrikanac je u najdužem polufinalu u istoriji ovog Gren slema pobedio Džona Iznera 7:6, 6:7, 6:7, 6:4, 26:24.

U duelu dva gorostasa i verovatno najbolja servera današnjice na kraju je posle 6 sati i 41 minuta igre koncentracija popustila Amerikancu.

Ovo je i zvanično bio ne samo najduži polufinalni meč na terenima "Ol Ingland Klaba" već i najduži meč ikada odigran na Centralnom terenu, a interesantno je da je opet bio akter Izner.

Podsećamo da je on već vlasnik rekorda sa najdužim mečom i na Vimbldonu i u istoriji tenisa kada je 2010 protiv Nikolasa Mauija pobedio posle dva dana, a ukupno 11 sati i 15 minuta efektivne borbe.

I očekivalo se da sada bude velike borbe i da njegov susret za plasman u finale protiv Andersona bude sličan tome, mada nikome nije padalo na pamet da bi mogao na kraju da traje ovoliko.

Razlog za to jeste što su oba igrača prvoklasni serveri koji retko gube gemove na svoj servis što se na kraju i obistinilo, pošto su tri seta rešena u taj-brejku, a u petom je odigrano ukupno 50 gemova.

Ukupno na čitavom meču je viđeno tek 6 brejkova, a ukupno je odigrano 99 gemova.

Anderson je na kraju bio srećniji, koncentrisaniji i pre svega izdržljiviji i plasirao se u svoje drugo Gren slem finale u karijeri.

Njegov protivnik u borbi za trofej biće pobednik duela Novak Đoković - Rafael Nadal koji tek sada izlaze na teren.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.