ČUJEMO LI TO DOBRO ŠTA KAŽE MATS VILANDER?! Đoković je bolji od Nadala! Ako nemate opasno oružje, onda ne možete da pretite Novaku!
Foto: Printscreen/Youtube/Video Eurosport

Oglasio se Šveđanin

ČUJEMO LI TO DOBRO ŠTA KAŽE MATS VILANDER?! Đoković je bolji od Nadala! Ako nemate opasno oružje, onda ne možete da pretite Novaku!

Dežurni kritičar srpskog tenisera sada ga je nahvalio prilično

Objavljeno: 17:33h

Novak Đoković je trenutno bolji od Nadala! Takvu rečenicu sigurno ne biste očekivali da je izgovori Mats Vilander, dežurni kritičar srpskog tenisera koji je zbog toga i omražen u ovdašnjoj javnosti.

Ipak, legendarni Šveđanin je sada ponovo hvalio Srbina, iako to često nije činio, i pozitivno se izražavao o njegovim trenutnim sposobnostima i igrama na Vimbldonu.

- Novak Đoković u ovom trenutku dobra udara lopticu. Primetio sam i da je malo agresivniji, pogotovo kada je bekhend u pitanju. Lopticu hvata u penjanju i udara je snažnije. Takođe, dosta je odlučniji u nameri da ne gubi poene. Da, znači definitivno postoji razlika u njegovoj igru u poslednjih nekoliko mečeva. Protiv Kajla Edmunda je odigrao veliki meč, dok je sa Karenom Hačanovim bio veoma, veoma dobar i konkrentan. Kei Nišikori takođe sve radi dobro, ali mislim da Đoković sve radi za nijansu bolje od Japanca. A, ako nemate veliko i opasno oružje, onda ne bi trebalo da pretite Novaku. Mislim da kako Đoković igra u ovom trenutku, po nekima je bolji od Nadala - rekao je Vilander za "Blic".

Novak Đoković u četvrtfinalu Vimbldona igra protiv Keija Nišikorija
Novak Đoković u četvrtfinalu Vimbldona igra protiv Keija Nišikorija foto: Reuters

Sedmostruki Gren slem šampion je i dalje veoma oprezan i kaže da ne može sa sigurnošću da tvrdi da se Novak vratio svojoj prepoznatljivoj igri, ali po njegovom mišljenju deluje daleko bolje na terenu nego što je to bio slučaj.

- Nisam siguran da mogu da kažem da se Novak vratio u svoju nemilosrdnu seriju. Međutim, osećam da sada može da se vrati u mečevima kada, recimo gubi 1:0 ili u setovima, ili se, recimo, nađe u četvrtom setu. Sve što možemo da kažemo o Vimbldonu je da je Novak relativno lako prošao sve rivale. A, to je svakako, bolje nego da pobeđujete sa mukom. Gde se u ovom trenutku nalazi, po standardima Vimbldona? Teško mi je da odgovorim, međutim, siguran sam da je sada više na pravom putu nego što je to bio na Rolan Garosu.

Mats Vilander daje prednost Novaku Đokoviću protiv Keija Nišikorija
Mats Vilander daje prednost Novaku Đokoviću protiv Keija Nišikorija foto: Profimedia/Reuters

Vilander je istakao da je Đoković favorit protiv Nišikorija u predstojećem četvrtfinalu.

- Mislim da Novak ima blagu prednost u četvrtfinalu. Njegov servis je postao opasno oružje. Obojica su izjednačena kada govorimo o bekhnendu, dok je Đoković za nijasnu bolji kod forhenda. Podjednako se dobro i kreću, ali su psihološka priprema i stabilnost polje na kojima je Novak dosta bolji. Ali, ne bi trebalo ni da zaboravimo da Nišikori retko oseća pritisak i da je on taj koji nema šta da izgubi u sredu. Ako bi trebalo da prognoziram, očekujem meč u četiri seta. Međutim, ako Nišikori pobedi, onda ćemo bar saznati da Đoković nije udaljen samo nekoliko koraka od trenutka kada je bio neprikosnoven na planeti. Ako izgubi od Nišikorija, ponovo će morati da se vrati pred tablu za crtanje - zaključio je Mats Vilander.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs / Izvor: Blic.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.