DUCI JE UBICA DIVOVA: Lajović napravio novu senzaciju u Madridu! (FOTO) (VIDEO)
Foto: Reuters

To, legendo

DUCI JE UBICA DIVOVA: Lajović napravio novu senzaciju u Madridu! (FOTO) (VIDEO)

Srpski teniser je savladao šestog igrača planete

Objavljeno: 18:24h

Dušan Lajović napravio je senzaciju na Mastersu u Madridu! Srpski teniser je ostvario najveću pobedu karijere savladavši Huana Martina del Potra 3:6, 6:4, 7:6.

Prija madridska šljaka našem Duciju, itekako, a to je sada na svojoj koži osetio "Div iz Tandila" koji je imao velike ambicije na turniru u španskoj prestonici, ali je zaustavljen od strane Srbina posle 2 sata i 19 minuta borbe.

Huan Martin del Potro
Huan Martin del Potrofoto: Reuters

Najveća pobeda u karijeri za tek četvrtog srpskog tenisera na ATP listi i prvi plasman u četvrtfinale nekog turnira iz serije 1000.

Lajović, trenutno 95. na ATP listi, opet je srušio favorita na terenu "Kaha magika", a sve zahvaljujući svojoj borbenosti, upornosti, istrajnosti i na kraju krajeva znanju.

Izgubio je prvi set relativno lako, ali to ga nije pokolebalo, već je rešio da uzvrati najjače što može i to je i učinio. Bio mu je dovoljan jedan brejk i samo jedna set lopta da stigne do izjednačenja.

Dušan Lajović u prvom četvrtfinalu Mastersa u karijeri
Dušan Lajović u prvom četvrtfinalu Mastersa u karijerifoto: Reuters

A onda u odlučujućem setu velika borba. Ni izgubljeni prvi gem na svoj servis ga nije destabilozovao i pokolebao, uzvratio je odmah istom merom i napravio ribrejk.

Usledio je period kada su obojica prilično samouvereno osvajali gemove na svoj servis i došlo se do 13. gema u meču, taj-brejka, posle koga je mogao da slavi samo jedan.

Dušan Lajović je ostvario najveću pobedu u karijeri
Dušan Lajović je ostvario najveću pobedu u karijerifoto: EPA / Juanjo Martin

I tu je srpski igrač pokazao veću koncentraciju u presudnim momentima i svoju drugu meč loptu iskoristio da bi stigao do najvećeg uspeha u dosadašnjoj karijeri.

Za mesto u polufinalu će se boriti protiv Kevina Andersona iz Južne Afrike.

BONUS VIDEO: Novak Đoković na druženju sa novinarima - 3

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.