UZEO 100 MILIONA EVRA I TO MU JE MALO! Britanci NAPALI NOVAKA čim se vratio na teren! (FOTO)
Novakov prvi trening u Melburnu sa Agasijem i Štepanekom, Foto: EPA / Lukas Coch

atak sa ostrva

UZEO 100 MILIONA EVRA I TO MU JE MALO! Britanci NAPALI NOVAKA čim se vratio na teren! (FOTO)

Opet su se setili srpskog tenisera

Objavljeno: 10:32h

Čitava planeta, milionski auditorijum koji prati i navija za Novaka Đokovića ne može da dočeka Srbina na terenu.

Previše je vremena prošlo, tačnije od Vimbldona prošle godine, kada je Đoković poslednji put igrao ozbiljan teniski meč.

Sada će krenuti od prvog kola Australijan opena, a protivnik će mu biti Donald Jang iz SAD.

Dan pre njegovog povratka, britanski novinar Dejli Mejla Majk Dikson, izneo je informaciju da je Đoković kao predsednik Međunarodnog saveta tenisera, na redovnom godišnjem sastanku tražio da svi sem tenisera i prevodilaca napuste prostorije.

Novak se sprema sa Agasijem i Štepanekom u Melburnu
Novak se sprema sa Agasijem i Štepanekom u Melburnufoto: EPA / Mark Cristino

Navodno, tada je Novak tražio veće nagradne fondove na tunririma, čime je neprijatno iznenadio kolege, a među kojima su bili Novak i Rafa.

- Neverovatna scena u petak, visoki zvaničnici morali su da napuste konferencijsku salu na Đokovićevo insistiranje, šestostrukog osvajača Australijan opena. Prema rečima svedoka, izazvao je šok, a onda i održao dugačak govor u kojem je tražio formiranje posebnog sindikata igrača, kako bi se pojačala borba za veće finansijske nagrade na svim turnirima, uključujući i Vimbldon - napisao je Dikson i nastavio "paljbu" po srpskom teniseru.

- Đoković, koji je tokom karijere osvojio skoro 110 miliona dolara i živi u Monaku gde se ne plaća porez, veruje da igrači nisu dovoljno plaćeni u odnosu na druge velike sportske zvezde - ističe novinar Dejli Mejla i piše sledeće:

- Teniserima je ranije tokom večeri održana prezentacija čelnika Australijan opena, u kojoj je otkriven plan da se nagradni fond prvog grend slema udvostruči sa 55 miliona na 100 miliona australijskih dolara u sledećih pet godina - istakao je Majk Dikson, koji je u završnici te priče "ubacio" i Novaka Đokovića.

Evo i kompletnog teksta na "Dejli Mejlu" - kliknite OVDE.

BONUS VIDEO: Ognjen Ožegović na slavi kod Vladimira Stojkovića

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.