LAJOVIĆ SPREMAN ZA FEDERERA: Sa Nadalom na Rolan Garosu je bilo teže, pitao sam se šta da radim? (VIDEO)
Foto: AP

hrabro na švajcarca

LAJOVIĆ SPREMAN ZA FEDERERA: Sa Nadalom na Rolan Garosu je bilo teže, pitao sam se šta da radim? (VIDEO)

Veliki izazov za srpskog tenisera

Objavljeno:

Srpski teniser Dušan Lajović na startu Vimbldona je bez većih problema savladao Grka Stefanosa Cicipasa sa 3:0, po setovima 6:4, 6:4, 6:4.

Ipak, žreb mu nije bio naklonjen tako da će u drugom kolu Vimbldona igrati protiv Švajcarca Rodžera Federera.

- I pre meča sam razmišljao o tome, već sam u glavi bio spreman da igram u četvrtak. Nema šta da se kaže, pokušaću da uživam. To će mi biti prvi put na Centralnom terenu Vimbldona i to baš protiv Federera. Nadam se da će biti dobro iskustvo i da ću da uživam - rekao je Lajović.

foto: Fonet

Momak rođen u Novoj Pazovi, imao je već slično iskustvo kada je na Rolan Garosu igrao protiv "kralja šljake" Rafaela Nadala.

- Prvi poen je bilo možda 20 prebacivanja, udarao sam iz sve snage, a Rafa je bio na svakoj lopti kao da igramo mali tenis. Posle tog poena mi je bio: OK, udarao sam iz sve snage i šta sad?! Onda sam krenuo sa svojim servis gemom, a on je odmah napravio brejk. Mislim da sam servirao 212 km/h uz liniju, vratio je kao da sam poslao drugi servis. Odmah mi je pokazao koliko će biti teško. Pogotovo što je na šljaci sa levorukim igračim. Mislim da ne može ni sa čim da se poredi. Kad bih mogao da biram izabrao bih duele sa Nadalom na Šatrijeu i Federerom na Vimbldonu. Nekako s njima povezuješ te turnire - podelio je svoje iskustvo Lajović.

NOVI SKANDAL NA VIMBLDONU! Prišao s tribine i pretio u lice teniserki: Naći ću te, ako ne pobediš! (FOTO)

Za kraj, Lajović je rekao da će imati taktičku pripremu meča, ali da to protiv ovakvih rivala ne znači previše:

- Naravno da ću imati taktičku pripremu, ali sve te informacije ništa ne znače ako to ne mogu da ispunim na terenu. Najvažnije su emocije jer one utiču na moje telo, na pokretljivost na terenu. Nemam nikakav plan još uvek, nadam se da će biti meč za uživanje iz moje perspektive.

BONUS VIDEO: SAMO ZA ŽENSKE OČI: Golišavi Teo sa prijateljima razbija odbojku u bazenu

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.