BOGDAN OBRADOVIĆ ZA ESPRESO O NOVAKOVOM NOVOM TRENERU: Mislim da je situacija užasno komplikovana... (FOTO)
Bogdan Obradović, Foto: EPA CJ GUNTHER EPA, AP Photo John Minchillo, © ATA Images

EKSKLUZIVNO!

BOGDAN OBRADOVIĆ ZA ESPRESO O NOVAKOVOM NOVOM TRENERU: Mislim da je situacija užasno komplikovana... (FOTO)

Nekadašnji selektor i osvajač Dejvis kupa za naš portal govorio o Đokoviću i Ivaniševiću, potencijalnom nasledniku Hrvata, ali i nastavku sezone

Objavljeno:

Novak Đoković svakog ponedeljka podebljava svoj rekord po broju nedelja na prvom mestu ATP liste, ali nije zbog toga glavna tema u svetu tenisa.

I dalje se priča o njegovom razlazu saradnje sa Goranom Ivaniševićem tokom koje je osvojio 12 Grend slemova i ispisao neke nove stranice istorije.

Goran Ivanišević i Novak Đoković
Goran Ivanišević i Novak Đokovićfoto: Starsport©

O rastanku sa čuvenim Hrvatom, potencijalnom novom treneru i nastavku sezone razgovarali smo sa čovekom koji vrlo dobro poznaje Noleta.

U ekskluzivnom intervjuu za portal Espreso svoje mišljenje izneo je Bogdan Obradović, nekadašnji selektor Dejvis kup reprezentacije Srbije.

Bogdan Obradović
Bogdan Obradovićfoto: Starsport©

Reč je o čoveku koji je kao strateg zajedno sa Novakom u timu osvojio za sada istorijski i prvi trofej Dejvis kupa, popularnu salataru 2010. godine u Beogradu.

Radost Troickog, Đokovića, Obradovića, Tipsarevića i Zimonjića posle osvajanja Dejvis kupa
Radost Troickog, Đokovića, Obradovića, Tipsarevića i Zimonjića posle osvajanja Dejvis kupafoto: Starsport©

* Kako komentarišete rastanak Đokovića i Ivaniševića?

- Bila je dobra i plodna saradnja. Sa druge strane, došlo je do nekog trenutka promene. Verovatno Novak ima neke druge zahteve, možda su se na neki način da kažem zasitili svega što je bilo do sada, i pozitivnim stvarima možeš da se zasitiš. Došlo je do nekog zajedničkog zaključka uz sve pozitivne misli, nije bilo nikakvog konflikta, da se raziđu i da Novak krene dalje. Sam je i rekao da još ne zna, da nema plan ni to ko će mu biti trener i da li će uopšte biti trenera. Sve je ostavio da se odmotava polako, pa ćemo videti šta će se dešavati - počeo je Obradović za Espreso.

Bogdan Obradović i Goran Ivanišević
Bogdan Obradović i Goran Ivaniševićfoto: Starsport©

* Spominju se razna imena oko novog trenera. Od povratka Vajde, preko Lendla do velikog iznenađenja u vidu žena. Šta vi mislite o tome?

- Iskreno ne znam. Ne bih ništa zaista kalkulisao niti kombinovao za Novaka. Ja ga zaista dosta dobro poznajem. Sa druge strane, ja mislim da će Novak sam to osetiti. Taj neko treba da se spoji sa čitavom njegovom idejom, nije to uopšte lako. Mislim da je situacija užasno komplikovana i u tom smilslu Novak mora dobro da razmisli, da ohladi glavu i da vidi kako stoje stvari - kaže Obradović za Espreso.

Bogdan Obradović
Bogdan Obradovićfoto: Starsport©

Da li biste prihvatili Novakov poziv da mu budete trener?

- Ja sam 18 godina bio uz Novaka. Mislim da Novaku trebaju neke snage... Možda će on na kraju krajeva podeliti to između više ljudi u nekim periodima vremena, pa će tako do kraja karijere i sa njima putovati. Mene je Nole ranije kada je igrao na US openu zamolio isto tako da budem sa njim kada nije imao trenera. Ako mu bude bilo šta potrebno, naravno, uvek ću se odazvati da pomognem Novaku jer on to apsolutno zaslužuje - rekao je Obradović za Espreso.

Bogdan Obradović i Novak Đoković
Bogdan Obradović i Novak Đokovićfoto: Starsport©

* Spominje se da će namerno propustiti Vimbldon da bi se što kvalitetnije spremio za Olimpijske igre. Dobra ili loša odluka?

- Pa, moguće. Sasvim sigurno da će se fokusirati na tu zemlju i na dobru pripremu za Olimpijske igre. Očigledno da mu je to da ne kažem ono pred kraj i na kraju karijere kako god, da li je to godinu,dve, tri, četiri-pet godina da pokuša da uzme tu zlatnu olimpijsku medalju. Sa te strane mislim da će on sve uraditi i iz tog razloga to jeste dobro, uopšte nema diskusije. Ajde da vidimo kako će se dalje odvijati, u svakom slučaju, on to najbolje zna. Najavio je četiri Grend slema, jedan je već odradio, ima još tri i Olimpijske igre - jasan je Obradović za Espreso.

Bogdan Obradović
Bogdan Obradovićfoto: Starsport©

Naš sagovornik imao je uvid u Đokovićev rad u Beogradu.

- On se za to dobro sprema. Bio sam na Novakovom treningu u Beogradu, zaista dobro radi. Fokusiran je, vredan je i dalje, vidim da mu je jak motiv. Ziki je tu, Bošnjaković, Marko Paniki, Miljan Amanović, bio je i Duci Lajović da sparinguje sa Novakom. Novak je uvek okružen svojim ljudima, nikad njemu tu ništa zapravo falilo nije. Sad ko će biti glavni trener, on će uvek oko sebe nekoga imati - istakao je Obradović za Espreso.

Bogdan Obradović i Novak Đoković
Bogdan Obradović i Novak Đokovićfoto: Starsport©

Kakav nastavak sezone predviđate Noovaku?

- Novak je uvek stabilno kretao sezonu, sa finalom ili osvajanjem Australijan opena. Sada se to da kažem promenilo, ali to ništa ne mora da znači što se tiče razvoja situacije. Novak i dalje veruje u sebe, Novak je i dalje broj jedan na svetu, tako da sa te strane sve je maksimalno. Da se dobro oporavi, da nađe nove važne i jake motive i da krene sa nastavkom sezone, ništa drugo - zaključio je Obradović za Espreso.

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i propisima Zakona o javnom informisanju i medijima.

Bonus video:

00:23

NOVAK ĐOKOVIĆ NA PREMIJERI FILMA O NIKOLI PILIĆU

(Espreso/Veljko Petrović)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.