NOVAK OTKRIO ZAŠTO SE RASTAO SA IVANIŠEVIĆEM: Đoković iskreno i o Goranovom nasledniku (FOTO)
Novak Đoković i Nikola Pilić, Foto: Starsport©

"bio je tu za mene"

NOVAK OTKRIO ZAŠTO SE RASTAO SA IVANIŠEVIĆEM: Đoković iskreno i o Goranovom nasledniku (FOTO)

Najviše ću se sećati tog ljudskog odnosa prema meni. I zbog tog odnosa je rezultat došao kao posledica svega toga, rekao je najbolji teniser sveta

Objavljeno:

Novak Đoković se obratio medijima posle projekcije filma "Legenda" koji je posvećen Nikoli Piliću!

Najbolji teniser sveta govorio je o rastanku sa Goranom Ivaniševićem, ali i o potencijalnom nasledniku.

Novak Đoković i Nikola Pilić
Novak Đoković i Nikola Pilićfoto: R.Z./ATAImages

- Goran je, pre svega, prijatelj za života. Moj i moje porodice. Neko ko mi je izuzetno drag. Time što smo okončali saradnju, ne znači da ćemo prestati da budemo prijatelji. Došlo je do tačke zasićenja, osetili smo da je vreme da se raziđemo nakon skoro šest godina saradnje gde smo napisali stranice istorije našeg sporta. Prošli smo kroz sito i rešeto. Mnoge momente koji nisu nimali prijatni bili za nas. Uprkos svemu bio je tu za mene. Najviše ću se sećati tog ljudskog odnosa prema meni. I zbog tog odnosa je rezultat došao kao posledica svega toga. Sve najlepše mu želim. Još nemam jasnu ideju ko bi mogao da ga zameni i da li će to neko uopšte i biti. Uvek sam imao trenere uz sebe, pokušavam da sam osetim šta mi prija i šta je potrebno - počeo je Novak.

Novak Đoković
Novak Đoković foto: Starsport©

Dotakao se i Dejvis kupa koji je Srbija osvojila sa Pilićem u timu.

- To je jedina DK titula koju smo osvojili. Troicki je u filmu pomenuo kako je to bila odskočna daska za pojedinačne karijere. Ja sam posle toga vezao 40+ pobeda i imao najbolju sezonu, Viktor je bio nadomak TOP 10, Janko 7. na svetu. Tih nekoliko godna koliko smo proveli sa Pilićem u reprezentaciji bili su značajni i mnoge savete smo primenjivali u karijerama. Pilić će ostati jedni čovek u istoriji Dejvis kupa koji je sa tri različite zemlje uzeo trofej. Od te tri, dve su Srbija i Hrvatska - rekao je Novak.

Novak Đoković i Nikola Pilić
Novak Đoković i Nikola Pilićfoto: Starsport©

Najbolji teniser svih vremena otkrio je koji mu se detalj u filmu posebno dopao.

- Kako da ne. U početku filma je prva trećina bila posvećena tome koliko je imao preudnu ulogu u formiranju ATP-a. Zbog njegovog neigranja na Vimbldonu su se ujedinili igrači. Njegov primer je zapravo je meni pomoglo da ja presečem i osnujem PTPA 2020. godine. Uticao je na mene iz više uglova, ne samo kao trener već i kao čovek koji se zalagao za prava igrača. Gde je bila nepravda, trudio se da ispravi. Mislim da bismo trebalo da temeljitije posmatramo njegov lik i delo. Ono što je postigao kao teniser, trener i aktivista je nešto što je neverovatno i istorijski. Sportski radnici poput mene mogu da izvuku puno pouka iz njegovog života. Zaslužuje više od jednog filma - zaključio je Novak.

Bonus video:

00:23

NOVAK ĐOKOVIĆ NA PREMIJERI FILMA O NIKOLI PILIĆU

(Espreso/V.P)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.