LJUBOMORA HRVATA SE SVE VIŠE ISPOLJAVA: Stali uz Ivaniševića, OSULI PALJBU na Đokovića - prave ga BUDALOM!
Novak Đoković i Goran Ivanišević, Foto: EPA/Andrej Cukić

DA LI JE MOGUĆE?

LJUBOMORA HRVATA SE SVE VIŠE ISPOLJAVA: Stali uz Ivaniševića, OSULI PALJBU na Đokovića - prave ga BUDALOM!

Srbin i Hrvat su nakon pet godina doneli odluku o rastanku

Objavljeno: 11:10h

Najbolji teniser sveta, Novak Đoković, prekinuo je saradnju sa hrvatskim stručnjakom Goranom Ivaniševićem.

Srbin i Hrvat su nakon pet godina doneli odluku o rastanku.

Novak nije saopštio razloge, angažovao je Ivaniševića i on je doneo odluku da je ta saradnja završena.

Neki su to znali pre ili tokom turnira u Indijan Velsu, jer se ceo tim sastao na zajedničkoj večeri i tu se desila vest koja, iako je šokirala određeni deo teniske javnosti, nije retka kada su u pitanju trener i igrač.

Novak Đoković je odlučio da nastavi sezonu bez glavnog trenera.

Goran Ivanišević i Novak Đoković na treningu
Goran Ivanišević i Novak Đoković na treningufoto: Starsport

Povodom aktuelne situacije, pričao je novinar ''Jutarnjeg lista'', Neven Bertičević, koji je dao ugao priče bliži Goranu Ivaniševiću.

- Naravno, Srbin nije saopštio razloge, angažovao je Ivaniševića i on je doneo odluku da je ta saradnja završena. Neki su to znali pre ili tokom turnira u Indijan Velsu, jer se ceo tim sastao na zajedničkoj večeri i tu se desila vest koja, iako je šokirala određeni deo teniske javnosti, nije nimalo retka u odnosu trenera i igrača, rekao je hrvatski novinar, a potom dodaje: - Tačno je da su Đoković i Goran Ivanišević proveli punih pet godina u idiličnoj vezi, ali je sada Srbin odlučio da krene svojim putem. U najavi nije bilo reči o novom treneru u boksu Novaka Đokovića, iako ovih dana trenira u Beogradu sa starim i velikim prijateljem Nenadom Zimonjićem, koji je dugo figurirao kao jedan od najboljih svetskih dubl igrača. Ali pitanje je da li će Zimonjić biti u novoj ulozi kada se Đoković vrati na Tur, to će biti na Masters 1000 turniru u Monte Karlu.

Rekao je zašto se Ivanišević nije oglasio povodom raskida saradnje. - Neki su bili iznenađeni ćutanjem Gorana Ivaniševića. Mogao je, verovali su neki, da to objavi, ali Ivaniševićeva odluka je bila da to objavi onaj ko je angažovao trenera i da se veza, ma koliko uspešna, raskida njegovom voljom, a zatim nastavlja:

Novak Đoković i Goran Ivanišević na treningu
Novak Đoković i Goran Ivanišević na treningu foto: WILLIAM WEST / AFP / Profimedia

- Biće teško saznati šta se dogodilo i da li se zaista nešto dogodilo u ovim vezama, bez obzira koliko i gde smo „kopali".. Tačno je da je Đoković u tih pet plodnih godina došao do pozicije najboljeg tenisera sveta svih vremena, na kraju su to potvrdile brojke, ali ako je zaključio da je vreme za neke nove izazove, onda šta se dešavalo u prošlosti pet godina u njihovoj saradnji više nije toliko važno. Siguran sam da će Đoković u jednom trenutku možda reći da li im je dosadilo ili je nešto drugo odlučilo, mada to u ovoj priči neće biti preterano važno jer i kada se daju otkazi, komplimenti lete svuda, zahvaljuje se na uspešnom i odličnu saradnju i želim vam sve najbolje u daljoj karijeri i životu.

Bertičević je imao i opasku na račun Novaka Đokovića, "da mu se nije treniralo previše".

- Sumnjam da je Ivanišević iznenađen, da se tako izrazimo, iznenadnim razdvajanjem. Bio je u najboljoj poziciji da primeti da nešto nije u redu i da se Novaku Đokoviću ne trenira previše, što je i potvrdio porazom od Italijana Luke Nardija u Indijan Velsu. Porazom od 123. tenisera sveta, najniže rangiranog igrača koji je pobedio Đokovića na bilo kom velikom turniru. Stoga Đokovićeva odluka, siguran sam, nije iznenadila Ivaniševića.

Za kraj je rekao:

- Posle turnira u Indijan Velsu, Srbin je otišao u Majami, gde se družio sa ostalim teniserima, ali je shvatio da u stanju u kojem je došao iz Indijan Velsa neće moći da igra ni ovde, pa je mudro doneo odluku da prolongira povratak tenisu do Monte Karla.

Bonus video:

00:30

Australijan open, Novak Đoković, navijači, Melburn, tenis

(Espreso/Iva Krga)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.