Novak Đoković pored Patrijarha Pavla koji je bio na samrti! Prizor koji kida srce, kao i reči Dijane! (FOTO)
Foto: EPA/Jorge Zapata

tužno

Novak Đoković pored Patrijarha Pavla koji je bio na samrti! Prizor koji kida srce, kao i reči Dijane! (FOTO)

Rasplakaće vas

Objavljeno: 17:16h

Prvi reket sveta Novak Đoković decenijama unazad dominira na svim poljima i ne stidi se svog porekla - uvek sa ponosom ističe svoju veru i srpsku pripadnost.

Šta god da su mu radili i pokušavali da ga sapletu, Novak je uvek stajao uspravnog čela.

Otud i ne čudi što ga je na samrtnoj postelji primio i naš pokojni Patrijarh Pavle, a o svemu tome svedočila je Noletova majka, Dijana:

- To je bio momenat, možda čak i prekretnica u njegovoj karijeri. Jednostavno se desilo da smo mogli da odemo kod našeg pokojnog patrijarha dok je bio u bolnici na VMA - rekla je Dijana i dodala:

- Patrijarh je sedeo u fotelji u nekom blaženom polusnu, gde ga je đakon koji je bio sa njim, a doneli smo mu monografiju sa posvetom, Novakovu monografiju iz 2008. godine, kada je osvojio Australijan open svoj prvi Grend slem, objašnjavao i rekao "Došao je da ga blagosloviš." U jednom momentu on je otvorio oči, ja sam tada videla da su to nebesko-plave oči. Samo je podigao ruku i blagosiljao Novaka - rekla je Dijana Đoković za "Sputnjik".

Patrijarh Pavle je rođen 11. septembra 1914. godine, a preminuo je 15. novembra 2009. godine u 95 godini života.

Njegova svetost je prvog decembra 1990. izabran je za patrijarha Srpske pravoslavne crkve. Izbor je obavljen za života prethodnog patrijarha, Germana, i bez njegove saglasnosti - kao novi, 44. patrijarh SPC.

Bonus video:

00:20

NOVAK ĐOKOVIĆ PRED FINALE US OPEN: Igraću taj meč kao da mi je poslednji u karijeri

(Espreso/Sputnjik)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.