NOVAK NIJE POMOGAO SAMO MEĐEDOVIĆU: Mladi teniser OTKRIO šta je Đoković uradio za njega - ZANEMEĆETE
Novak Đoković i Jakub Menšik, Foto: Instagram/@mensik.jakub

ne krije oduševljenje

NOVAK NIJE POMOGAO SAMO MEĐEDOVIĆU: Mladi teniser OTKRIO šta je Đoković uradio za njega - ZANEMEĆETE

Prisetio se Đokovićeve velikodušne ponude

Objavljeno:

Teniska nada, Jakub Menšik, dolazi iz Češke, a ima samo 18 godina. Njegov najveći idol je Novak Đoković sa kojim je imao priliku i da trenira.

Trenutno je 116. teniser na svetu, a uspehe koje pravi se prepričavaju.

Najpre, turir u Dohi, gde pravi čuda.

Prvo je izbacio petog nosioca Alehandra Davidoviča-Fokinu, zatim Endija Marija, a potom i prvog favorita za pehar Andreja Rubljova.

U polufinalu turira ga čeka Gael Monfis, koji je skoro 20 godina stariji od Jakuba.

Jakub Menšik, Novak Đoković, ATP, Tenis, Izjava
foto: Paul Zimmer / imago sportfotodienst / Profimedia

Čeh je pre svega pažnju na sebe privukao na Australijan openu za juniore 2022.godine, kada je kolabirao, a nakon pobede koju je ostvario nad Rusom, pomenuo je i Novaka i prisetio se kako ga je Đoković pozvao da zajedno borave u Crnoj Gori.

- Bilo je to posle finala Australijan opena nakon 2022. godine. Znao je da je moj najveći idol, pa me je pozvao u Beograd, a zatim i u Crnu Goru da provedemo nekoliko dana zajedno, trenirajući, znate, radeći sve stvari van terena takođe. Zaista je lepo što me je jedan od najboljih igrača u istoriji pozvao i što sam imao priliku da igram protiv njega, da treniram s njim. Sve te doživljene situacije i saveti za budućnost i za mečeve su zaista korisni - rekao je Menšik.

Istakao je i kako mu je Đoković dao više saveta.

- Nije to bilo samo jedan savet. Znate, to je bila kombinacija malih stvari, onoga što on radi drugačije van terena, na terenu. Za mene, samo sam ga posmatrao i, znate, pokušavao da analiziram njegove rutine i sve - zaključio je mladi talentovani teniser.

Najbolji teniser sveta je poznat kao neko ko se zalaže jednak tretman tenisera na ATP turu, pre svega preko svoje PTPA organizacije.

Nije tajna da motiviše i pomaže mlade nade, a nedavno je otkriveno i da je preuzeo brigu o karijeri mladog saigrača iz reprezentacije Hamada Međedovića.

Bonus video:

00:26

Australijan open, atmosfera, tenis

(Espreso/Iva Krga)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.