ŠTA SE DEŠAVA SA ALKARAZOM: Pobedio je Đokovića i upao u KRIZU, a ovi rezultati su zabrinjavajući!
Karlos Alkaraz, Foto: MATTHEW STOCKMAN / Getty images / Profimedia

baš čudno

ŠTA SE DEŠAVA SA ALKARAZOM: Pobedio je Đokovića i upao u KRIZU, a ovi rezultati su zabrinjavajući!

Ovo niko nije očekivao

Objavljeno:

Karlos Alkaraz (20) pobedio je Novaka Đokovića u finalu Vimbldona prošle godine, osvojio drugi grend slem trofej u karijeri i onda je stao. Najavljivali su njegovi sponzori da je to početak nove ere, pričalo se da će da nadmaši sve, da njegova dominacija tek kreće i slično. Umesto toga desio se pad.

Španski igrač će u maju proslaviti 21. rođendan i padovi su nešto što se dešava mladim igračima, mada je zaista čudno da je poslednje finale igrao u avgustu prošle godine i da je poslednji pehar podigao baš na londonskoj travi u julu kada je savladao Srbina. Od tada mu nikako ne ide. Zbog toga se mnogi pitaju gde je problem. Poraz u Buenos Ajresu od Nikolasa Žarija je verovatno i najbolji pokazatelj krize.

Karlos Alkaras, Karlos Alkaraz
foto: LaPresse / ddp USA / Profimedia

Kako izgleda prethodni period za Alkaraza? Rezultati najbolje govore. Posle te titule na Vimbldonu krenula je kriza. U Torontu je izgubio u četvrtfinalu od Tomija Pola, pa je onda u Sinsinatiju došao do finala gde ga je savladao upravo Đoković. Posle toga je na US openu izgubio od Danila Medvedeva u polufinalu. Umesto odmora, koji mu je preko bio potreban odlučio je da ide u Kinu i da tamo pokuša da skupi dovoljno bodova kako bi prestigao Novaka.

Nije se to dobro završilo. Dok je Đoković odmarao, Karlos je u Pekingu ispao u polufinalu od Janika Sinera, pa je u osmini finala u Šangaju poražen od Grigora Dimitrova. Na Mastersu u Parizu je izgubio od Romana Safjulina već u drugom kolu. Usledio je Završni masters u Torinu na kom ga je Srbin "počistio" sa terena u polufinalu. Ni 2024. nije bila preterano uspešna za njega do sada. U četvrtfinalu Australijan opena ga je izbacio Aleksander Zverev, a onda je izgubio i u Argentini. Sledi mu turnir u Rio de Žaneiru gde brani finale i onda slede Mastersi u Indijan Velsu i Majamiju.

Dok traži povratak na pobednički kolosek španskom igraču iz glave ne izlazi Nole.

- Naravno da razmišljam o Đokoviću i 24 osvojena slema, to je normalno. Novak i Siner su sada igrači koje treba pobediti, na vrhu su, najbolji su. Ja sam ambiciozan momak, imam velike snove i ciljeve koje sam postavio sebi do kraja karijere. Naravno, Novakova 24 grend slema su moj najveći cilj. Možda ću osvojiti pet, možda ostanem na dva, ali imam velike snove i ciljeve - poručio je Alkaraz pred početak turnira u Buenos Ajresu. Sledeći grend slem je Rolan Garos (od 20. maja do 9. juna).

Bonus video:

00:29

ZAJEDNO KLICALI NOVAKU: Lola Radivojević i deca igrali tenis u Gračanici i skandirali Đokoviću!

(Espreso/Mondo/Iva Krga)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.