ĐOKOVIĆ DONEO TEŠKU ODLUKU: Novaka DUGO nećemo gledati na terenu!
Novak Đoković, Foto: Sydney Low/CSM / Shutterstock Editorial / Profimedia

da li ste ovo očekivali?

ĐOKOVIĆ DONEO TEŠKU ODLUKU: Novaka DUGO nećemo gledati na terenu!

Da li je to to?

Objavljeno: 22:21h

Najbolji teniser sveta Novak Đoković je doživeo jedno od najvećih razočarenja u karijeri, pošto je poražen u polufinalu Australijan Opena od Janika Sinera sa 6:1, 6:2, 6:7, 6:3.

Odmah nakon meča je bilo jasno da mu je ovaj neuspeh jako teško pao i mnoge je zabrinuo rečima na konferenciji za medije.

- Ne znam kako će se stvari odvijati. Kada čovek tek izađe sa terena, boriš se da budeš racionalan, a mnogo neracionalnih stvari se dešava u glavi. Želim da se sve slegne malo, pa da nastavim dalje. U kom tempu i na kojim turnirima, videćemo. Ja se sebi jesam obavezao da ću sezonu da odigram do kraja u smislu toga da ću igrati najbolji tenis na najvećim turnirima, na slemovima. Za sada je to plan - kazao je Đoković i potom dodao:

Novak Đoković
Novak Đokovićfoto: Juergen Hasenkopf / imago sportfotodienst / Profimedia

- Ne znam da li će se promeniti, sve je moguće u ovoj fazi života i karijere. Neočekivane, iznenađujuće odluke su možda i očekivanije nego što je to bio slučaj u poslednjih par sezona.

Ono što trenutno stoji na sajtu najboljeg tenisera sveta je da će pauzirati sve do 6. marta kada je na programu Indijan Vels.

Verovatno će Srbin pokušati da se oporavi od Australijan Opena na kome, činjenica je, nije dostigao nivo koji je hteo i ostao je bez trona na koji se popeo čak 10 puta u karijeri.

Bilo kako bilo, Novakovo prvo mesto nije ugroženo, bar u februaru, jer je Alkaraz ranije završio svoje ušešće i brani veliki broj poena u nastavku sezone.

Postoji teoretska šansa da Španac profitira u njegovom odsustvu, ali to bi značilo da odbrani sve poene i doda još neki turnir u svoj raspored.

Novak Đoković
Novak Đokovićfoto: EPA/MAST IRHAM

Naravno, postoji mogućnost da srpski as napravi presedan i prijavi se naknadno za neki turnir, ali je malo verovatno...

Podsetimo, Đoković nije igrao u Indijan Velsu i Majamiju prošle godine, što mu daje dosta prostora za sakupljanje novih poena za ATP listu.

Bonus video:

00:30

Australijan open, Novak Đoković, navijači, Melburn, tenis

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.