ŠTA MU SE SAD DESILO?! Novak najavio IZNENAĐUJUĆE ODLUKE - sve mu se skupilo, ono ŠTO JE REKAO BRINE...
Foto: EPA/Mast Irham

NISMO SE TOME NADALI

ŠTA MU SE SAD DESILO?! Novak najavio IZNENAĐUJUĆE ODLUKE - sve mu se skupilo, ono ŠTO JE REKAO BRINE...

Kada čovek tek izađe sa terena, boriš se da budeš racionalan, a mnogo neracionalnih stvari se dešava u glavi

Objavljeno:

Srpski teniser Novak Đoković prvi put u karijeri doživeo je poraz u polufinalu Australijan opena. Svi znamo da kada Nole dođe do ove faze turnira na grend slemu u Melburnu - ne gubi i osvaja titulu - međutim, Janik Siner je ovoga puta bio daleko bolji i došao je do prilike da se bori za prvi "mejdžor" u karijeri (3:1).

Ne brine što je Siner u poslednjih nekoliko meseci podigao svoju formu i igra najbolji tenis u karijeri, ali brine što je Đoković od osvajanja "završnog mastersa" u Parizu u blagom padu koji se posebno osetio na Australijan openu. Sam je Đoković rekao da je bio "šokiran nivoom tenisa" koji je prikazao u prva dva seta (1:6, 2:6), kao i da se tokom čitavog turnira nije osetio "onako moćno" kao što je to inače slučaj u Australiji, što nas je sve zabrinulo...

Novak Đoković
foto: Printscreen/Eurosport1

Tako je Đoković nakon poruke da se nada da će "bar još jedanput imati šansu da igra na Australijan openu", na konferenciji za medije na kojoj su mu srpski novinari postavljali pitanja - odgovorio i da li još ima motivaciju da se takmiči? I opet nas je sve zabrinuo odgovorom koji ostavlja mnogo pitanja.

"Ne znam kako će se stvari odvijati. Kada čovek tek izađe sa terena, boriš se da budeš racionalan, a mnogo neracionalnih stvari se dešava u glavi. Želim da se sve slegne malo, pa da nastavim dalje. U kom tempu i na kojim turnirima, videćemo. Ja se sebi jesam obavezao da ću sezonu da odigram do kraja u smislu toga da ću igrati najbolji tenis na najvećim turnirima, na slemovima. Za sada je to plan", kazao je Đoković i potom dodao: "Ne znam da li će se promeniti, sve je moguće u ovoj fazi života i karijere. Neočekivane, iznenađujuće odluke su možda i očekivanije nego što je to bio slučaj u poslednjih par sezona".

Novak Đoković
foto: Sydney Low/CSM / Shutterstock Editorial / Profimedia

I sam Janik Siner je primetio "čudne stvari" kod Novaka Đokovića, osetio je da na neki način nije fokusiran kao što je to slučaj, mučio se da "uđe" u meč, a nije iznenađenje što je i na njega uticala odluka organizatora da posle godina igranja u noćnoj sesiji, ovoga puta bude prebačen u dnevni program.

"Pre meča sam radio ono što generalno i radim u kontekstu moje pripreme, da budem na vrhuncu na terenu. Različiti faktori su uticali na to da odigram meč na ovakav način. Nisam na ovom turniru ni blizu maksimuma bio, osim meča sa Manarinom. Tražio sam svoj ritam na svim drugim mečevima, da igram onako kako je prepoznatljivo za mene u Australiji. Siner je nametnuo svoj ritam od starta, uslovi su bili drugačije u odnosu na one na kojima sam navikao. Ovde sam uglavnom igrao uveče, sada je bilo tokom dana. Ima tu puno stvari. Glupo bi delovalo i zvučalo da tražim izgovore u svemu tome. Nadigran sam. Bio je bolji, pružam ruku. Žao mi je što sam ta dva prva seta bio ispod nivoa, nisam pružio otpor koji je trebalo da pružim, sport je takav. Idemo dalje!", zaključio je Novak Đoković na kraju obraćanja.

Bonus video:

00:39

JELENA ĐOKOVIĆ IGRALA TENIS NA KOSOVU: Noletova supruga ODUŠEVILA decu, pa pokazala kako se snalazi i u OVOM sportu! (VIDEO)

(Espreso/Mondo/M.V./Prenela: N.J.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.