"ČESTO ME PROTIVNICI UHVATE IZNENAĐENOG NA KRIVOJ NOZI..." Novak otvoreno o problemu sa virusom i čemu se nada
Novak Đoković, Foto: WILLIAM WEST / AFP / Profimedia

"osećam da mi to nedostaje..."

"ČESTO ME PROTIVNICI UHVATE IZNENAĐENOG NA KRIVOJ NOZI..." Novak otvoreno o problemu sa virusom i čemu se nada

Mislim da mi žreb nije nimalo lak, za protivnike imam tenisere koji fenomenalno igraju, rekao je Đoković između ostalog

Objavljeno:

Novak Đoković u trećem kolu Australijan opena igra protiv Tomasa Martina Ečeverija, a pred ovaj meč pričao je o problemu sa virusom.

- Mislim da se to kod mene spontano desi, kroz jedan proces usklađivanja toga kako se osećaš na terenu i van njega, pronalaženja ravnoteže. Sada se već nalazim pri kraju virusne infekcije, ali to me je dosta sputavalo da dam maksimum – jer kada se loše osećate i borite se sa bolešću, nemate tu oštrinu. Osećam da mi to nedostaje, pogotovo na forhend strani. Načinio sam dosta grešaka dosad, i često me protivnici uhvate iznenađenog, na krivoj nozi. Osećam da se ne krećem dobro, a to je razlog i zbog čega servis stoji - rekao je Novak.

Novak Đoković
Novak Đokovićfoto: James Gourley / Shutterstock Editorial / Profimedia

Naredni protivnik je Argentinac sa bolnom životnom pričom koji gra sve bolje i na betonu.

- Ima tu mnogo nedostataka u mojoj igri, ali opet, u trećem sam kolu, našao sam način da pobedim u dva duga meča. Dobra strana Grend slema je što uvek imam jedan dan odmora i treninga između nastupa. Nadam se da će ova noć proći dobro, pošto poslednjih pet-šest nisu bile idealne u smislu odmora i spavanja. Pokušaću na narednom treningu da usavršavam određene detalje, biomehaničke elemente, taktičke zamisli – ali se te stvari ne popravljaju preko noći, čega sam svestan - istakao je Novak.

Tomas Martin Ečeveri
Tomas Martin Ečeverifoto: EPA/Joel Carrett

Nastavio je u istom tonu.

- Intenzitet i nivo turnira se podiže, protivnici su sve bolji. Mislim da mi žreb nije nimalo lak, za protivnike imam tenisere koji fenomenalno igraju. Evo sada igram protiv Ečeverija koji možda trenutno igra tenis života na tvrdoj podlozi; pobedio je Mareja i Monfisa veoma ubedljivo. Bio sam toliko puta u nekim sličnim situacijama da znam šta mi je činiti, i pokušaću da se prilagodim ovim okolnostima i dam sve od sebe - zaključio je Novak.

Bonus video:

00:30

Australijan open, Novak Đoković, navijači, Melburn, tenis

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.