AUSTRALIJSKI POLITIČAR OBJAVIO SNIMAK NOVAKA ĐOKOVIĆA: "Ovo je čovek koji je deportovan iz političkih razloga!"
Novak Đoković, Foto: EPA/Joel Carrett

pravo u centar

AUSTRALIJSKI POLITIČAR OBJAVIO SNIMAK NOVAKA ĐOKOVIĆA: "Ovo je čovek koji je deportovan iz političkih razloga!"

Ovo će daleko odjeknuti

Objavljeno: 18:10h

Najbolji teniser sveta Novak Đoković je apsolutno najveća zvezda u Australiji pred početak prvog Grend slema u sezoni.

Ne samo zbog toga što je neprikosnoveni "vladar" Melburna gde je podigao trofej 10 puta, već i zbog svoje harizme i druženja sa fanovima u čemu je neumoran.

Srpski as je oduševio svojim trikovima i ponašanjem sve prisutne na humanitarnom meču, a mnogi su se zastideli zbog onoga što se desilo pre dve godine.

Novak je deportovan kao najveći kriminalac zbog svog stava da se ne vakciniše, a potom je mesecima trajala njegova agonija jer nije mogao da igra na mnogim turnirima.

Tadašnja vlast je načinila verovatno jednu od najvećih nepravdi u istoriji sporta, ali bilo je tada Australijanaca koji su bili na njegovoj strani.

Među njima se našao poznati političar Kreg Keli koji je podsetio na nemile događaje:

- Ovo je čovek koga je Morisonovoa Vlada zatvorila kao političkog zatvorenika i onda ga deportovala iz političkih razloga jer je širio ‘antivakserske stavove' - napisao je Kreg Keli i objavio snimak Novaka sa humanitarnog meča.

Podsetimo, Keli je bio poslanik u australijskom parlamentu kao član Liberalne partije, a trenutno je na čelu stranke "Ujedinjena Australija".

Bonus video:

02:00

NOVAK SE BORI ZA PRAVA IGRAČA, IMA STAV U MONOTONIJI JEDNOUMLJA Opovrgnute žestoke izjave Rene Stabs prema svetskom broju jedan!

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.