SVI ŽELE DA SRUŠE NOVAKA: "Nadam se da će što više igrača izazvati Đokovića"
Novak Đoković, Foto: EPA/Richard Wainwright

melburn

SVI ŽELE DA SRUŠE NOVAKA: "Nadam se da će što više igrača izazvati Đokovića"

Zanimljive reči pred početak prvog Grend slema sezone

Objavljeno:

Bivša teniserka, a sada analitičarka "Eurosporta", Barbara Šet govorila je o predstojećem Australijan open.

Ona je akcenat imala na mlađim igračima, a najviše je pričala o Janiku Sineru i Karlosu Alkarasu koji su odlučili da im turnir u Melburnu bude prvi ove sezone.

Novak Đoković i Barbara Šet na prošlogodišnjem Australijan openu
Novak Đoković i Barbara Šet na prošlogodišnjem Australijan openufoto: Printscreen/Eurosport

- Siner je napravio korak napred u karijeri i svom tenisu, na sjajan način je završio godinu. Mislim da je postepeno napredovao. Nije izbio na scenu kao Alkaras i trebalo mu je malo više vrmeena, ali osećam da će postići napredak, a za to mu je potrebno još malo vremena. To je skoro kao domaći Slem za Janika sa Darenom Kejhilom, Australijancem, u njegovom kampu, tako da mislim da može imati koristi od toga. Može svakog da pobedi kad ima svoj dan. Ovo bi mogla da bude godina Janika Sinera, ali pitanje je da li može dobiti sedam mečeva na tri dobijena seta u dve nedelje? Mislim da je spreman za to - rekla je Šet za portal "Tenis 365" i dodala:

- Sa Karlosom Alkarasom znamo za šta je sposoban. Već je osvojio Vimbldon i US open, ali je još uvek mlad. Nije toliko igrao u Austaliji, ali ne mislim da je problem za njega što nema toliko mečeva. Sve je do rasporeda, da ne igra previše. On može da pobedi svakoga.

Ona se dotakla i toga ko može da zaustavi Novaka Đokovića ove sezone.

Novak Đoković
Novak Đokovićfoto: Chris Putnam / Shutterstock Editorial / Profimedia Slično

- Nemoguće je pogoditi ko će biti zdrav i to će biti presudno. Ako biste morali da izaberete nekoga s obzirom na način na koji igrač, rekla bih da je to Alkaras. Ko zna, rekla bih da će i Alkaras i Siner imati sjajnu godinu. Gledate ko može da pobedi Đokovića na Slemu i teško je videti ko to može. Siner ga je pobedio u grupnoj fazi Završnog mastersa. Nadam se da će mlađi momci dobiti na samopouzdanju iz mečeva protiv njega. To se veoma razlikuje od mečeva na dva dobijena seta. Nadam se da imamo još nekoliko igrača koji mogu da izazovu Đokovića ove godine i možda će biti još nekih imena koje ćemo ubaciti u tu priču.

Australijan open na programu je od 14. do 28. januara.

Bonus video:

01:25

NOVAK SA 36 GODINA TREBA DA JE ZRELIJI I MUDRIJI, A NE DA PADA U VATRU! Kojić oštro: Ako se neko pali, oni ga još više...

(Espreso/A.K.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.