POZNATA I SATNICA: Evo kad Đoković igra prvi meč u Melburnu, i to na Srpsku Novu godinu!
Novak Đoković, Foto: EPA/Richard Wainwright

saopšteno

POZNATA I SATNICA: Evo kad Đoković igra prvi meč u Melburnu, i to na Srpsku Novu godinu!

Novak i Dino će igrati u večernjem terminu po lokalnom vremenu

Objavljeno: 08:36h
Nedeljko Đukić

Novak Đoković je ovog jutra saznao ko će mu biti protivnik u prvom kolu Australijan opena, a sada je poznata i satnica ovog duela.

Svetski broj jedan će u odbranu titulu i svoj pohod na 11. trofej u Melburnu krenuti mečom sa Dinom Prižmićem.

Mladi Hrvat (18) je do prvog okršaja sa najboljim teniserom sveta došao kroz kvalifikacije.

Dan ranije je organizator objavio da će Đoković igrati već u nedelju 14. januara, a sada je odredio tačne termine mečeva za prvi dan turnira.

Novak i Dino će igrati u večernjem terminu po lokalnom vremenu, odnosno na teren "Rod Lejver arene" će izaći u 9.00 po srednjoevropskom vremenu.

Pre njih će se igrati dva singl meča (Siner - Fan de Zandshulp i Sakari - Hibino), ali će početi dnevnu sesiju u 2.00 po srednjoevropskom vremenu pa se očekuje da završe do 9.00 i da duel Đokovića i Prižmića ne kasni.

Podsetimo, u drugom kolu Đokoviću će protivnik biti Aleks Popirin ili Mark Polmans. U trećem kolu Novakovi potencijalni rivali su Tomas Ečeveri (30. nosilac) ili veterani Endi Mari i Gael Monfis.

U osmini finala se očekuje da naspram Đokovića bude mladi Ben Šelton, 16. nosilac. U četvrtfinalu bi to trebalo da bude ili prošlogodišnji finalista Stefanos Cicipas (7) ili Tejlor Fric (12), a obojica su u lošoj formi.

Prvi baš veliki izazov Novak bi trebalo da ima u polufinalu gde je projektovano da se sastane sa Janikom Sinerom (4).

Povoljno za Đokovića je i što Siner u četvrtfinalu ide na domaćeg aduta Aleksa de Minaura (10) koji je nedavno pobedio Novaka na Junajted kupu pa u sredu Alkarasa u egzibiciji.

U drugoj polovini žreba su drugi i treći nosilac, Karlos Alkaras i Danil Medvedev, ali i Zverev, Rune, Dimitrov, Hurkač...

Bonus video:

01:25

NOVAK SA 36 GODINA TREBA DA JE ZRELIJI I MUDRIJI, A NE DA PADA U VATRU! Kojić oštro: Ako se neko pali, oni ga još više...

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.