TENISKI SVET U ŠOKU: Povukao se Rafael Nadal!
Rafael Nadal, Foto: Patrick HAMILTON / AFP / Profimedia

neverica

TENISKI SVET U ŠOKU: Povukao se Rafael Nadal!

Crne slutnje se obistinile po pitanju Španca

Objavljeno: 10:26h

Rafael Nadal neće igrati na Australijan openu.

On se oglasio putem društvenih mreža i saopštio da se povlači sa Grend slema u Melburnu.

- Zdravo svima, tokom mog poslednjeg meča u Brizbejnu imao sam mali problem sa mišićem koji me je, kao što znate, zabrinuo. Kad sam stigao u Melburn, imao sam priliku da uradim magnetnu rezonancu i mikro posekotinu na mišiću, ne na istom delu gde sam imao povredu i to je dobra vest. Trenutno nisam spreman da se takmičim na najvišem nivou u mečevima na tri dobijena seta. Letim nazad u Španiju, da se lečim i odmorim.

On je izrazio veliko žaljenje zbog toga što se neće naći na Australijan openu.

- Naporno sam radio tokom godine za ovaj povratak i kao što sam uvek spominjao moj cilj je da za tri meseca budem na svom najboljem nivou. U okviru ovih tužnih vesti za mene što nisam u mogućnosti da igram pred neverovatnom publikom u Melburnu, ovo nije toliko loša vest i svi ostajemo pozitivni u pogledu evolucije u ovoj sezoni. Zaista sam želeo da igram ovde u Australiji i imao sam priliku da odigram nekoliko mečeva koji su me učinili srećnim i pozitivnim. Hvala svima na podršci i vidimo se uskoro.

Podsetimo, Nadal se tenisu vratio na ATP turniru u Brizbejnu. Upisao je dve lake pobede na startu takmičenja, a potom je posle velike borbe u četvrtfinalu eliminisan od domaćeg tenisera Džordana Tompsona. Upravo se u duelu sa Australijancem ponovo povredio.

Bonus video:

00:29

TENIS KAKO BIVA NAJLEPŠI: Retko gde se teniseri obožavaju kao u Monte Karlu

(Espreso/A.K.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.