HRVAT PRIŽELJKUJE: Voleo bih da Nadal pripreti Đokoviću!
Rafael Nadal i Novak Đoković, Foto: EPA/Nic Bothma

hoće borbu

HRVAT PRIŽELJKUJE: Voleo bih da Nadal pripreti Đokoviću!

Ako ostane zdrav,Nadal bi naročito opasan trebalo da bude na šljaci Rolan Garosa, gde će se ove sezone igrati i Frenč open i Olimpijske igre

Objavljeno:

Novak Đoković je uverljivom pobedom nad 58. teniserom sveta Žiženom Žangom počeo novu sezonu, a Rafael Nadal je izgubio svoj prvi meč, doduše u dublu, potpuno očekivano.

Španac je em bio dugo van terena zbog operacije mišića psoasa em je u dublu zaigrao sa starim prijateljem i bivišim trenerom, Markom Lopesom koji je za ovu priliku izašao iz penzije.

Njih dvojica su 2012. u Londonu na Oi osovjili zlato u dublu, ali sada imaju ukupno 78 godina (Rafa 37, Mark 41) pa su samo pružili dostojan otpor Maksu Purselu i Džordanu Tompsonu.

Rafael Nadal
foto: EPA/Darren England

Međutim, kada je Nadal u pitanju svi očekuju da podigne nivo igre na prepoznatljiv, ako ostane zdrav. Naravno, naročito opasan bi trebalo da bude na šljaci Rolan Garosa, gde će se ove sezone igrati i Frenč open i Olimpijske igre.

Bivši četvrti teniser sveta, Ivan Ljubičić, nada se da će u 2024. oba najveća tenisera svih vremena biti u vrhu.

- Voleo bih da Nadal pripreti Đokoviću. Đoković igra fascinantno i zaista je neverovatno da je i dalje na istom nivou kao pre deset godina. Gledate ga, znate da je stariji celu deceniju, ali je i dalje fenomenalan na terenu - rekao je Hrvat, bivši trener Rodžera Federera, pa dodao:

- Nema dileme da je Novak odskočio od svih ostalih, da je njegova statistička dominacija fenomenalna. Nastavlja da pobeđuje, da sve osvaja, jednostavno ne zaustavlja se. Ali ja bih voleo da vidim da Rafa u 2024. zaigra kao nekada i opet mu bude veliki rival - zaključio je Ljubičić.

Bonus video:

00:07

Novak, Torino, finale

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.