IVANIŠEVIĆ: Novak bi nas VEZAO LISICAMA na 3 dana, MUČIO, KIDAO NAM NOKTE... Ljutim se kad VIČE na nas bez razloga!
Novak Đoković i Goran Ivanišević, Foto: EPA/Andrej Cukić

auuu

IVANIŠEVIĆ: Novak bi nas VEZAO LISICAMA na 3 dana, MUČIO, KIDAO NAM NOKTE... Ljutim se kad VIČE na nas bez razloga!

I mnogo drugih stvari, ali to vam ne mogu reći - kaže Goran Ivanišević, trener Novaka Đokovića

Objavljeno: 14:40h

Novak Đoković je ove sezone tokom svakog pobedničkog govora sem zahvalnosti svom timu isticao i kako ceni što su istrpeli njegovo ponašanje tokom turnira.

Da najbolji teniser sveta zna da bude nezgodan, znaju svi jer je neretko besneo prema ljudima u svom boksu, a čak je svakog člana porodice po jednom izbacio sa tribina, pa i agente.

U poslednje vreme, kada ne ide na terenu, glavna meta Đokovića je trener Goran Ivanišević. On je u intervjuu za Krejga Gabrijela iz "We Are Tennis" otkrio kako je sarađivati sa Srbinom.

- Vezao bi nas lisicama na tri dana - dramatično kako ume rekao je Ivanišević nakon što je Đoković osvojio ovogodišnji Rolan Garos. - On nije lak za saradnju, recimo to tako. Pogotovo kada mu nešto ne ide. Mučio nas je, kidao nam nokte. I mnogo drugih stvari, ali to vam ne mogu reći. Ali mi smo još uvek ovde, živi smo. Moje srce je i dalje dobro. Ja sam star čovek, moram da pazim na svoje srce. Tako da, on je u redu. Ovde smo da bi se osećao bolje, da bi igrao bolje. Ponekad nije lako. Ponekad je veoma komplikovano.

Goran Đoković, Marko Đoković, Dijana Đoković, Goran Ivanišević
foto: EPA/Lukas Coch

Đoković stalno traži načine da pronađe nešto dodatno u svojoj igri kako bi mu omogućio da ostane ispred terena. Očekuje da ljudi poput Gorana Ivaniševića otkriju te elemente kako bi ga učinili boljim, piše Gabrijel.

Hrvat je zadovoljan tehničkim napretkom u igri srpskog tenisera.

- Veoma je teško napredovati sa njim, ali on želi da se poboljša. To je dobra i loša stvar za mene kao trenera i ostatak tima. Mislim da je mnogo popravio svoje voleje, svoju igru na mreži i svoju poziciju na mreži. Sada kada izađe na mrežu generalno i ove godine, igra fantastične voleje. Njegovo pozicioniranje na mreži je mnogo bolje. Veoma ga je teško proći. Ranije ga je bilo vrlo lako proći. Sada zna šta radi na mreži. Ugodno mu je na mreži. U finalu Ju-Es opena protiv Medvedeva je odigrao dva, tri najvažnija voleja. Ne plaši se da dođe do mreže. Mnogo, mnogo jače udara u forhende. Ide na vinere. Što se tiče servisa, mislim na drugi servis, ponekad servira preko 200 na sat. Samo raspali - opisao je Ivanišević.

Autor podseća da je i sam Ivanišević bio nestašan, ekscentričan i temperamentan kada je bio igrač, ali uvek simpatičan, i pita Gorana kako održava prisebnost kada Novak pobeđuje, a kako kada gubi? Kako se nosi sa tim ekstremima? Šta se dešava kada Đoković izgubi? Da li se ljuti na njega?

- Ko sam ja da se ljutim na njega? On je najbolji igrač u istoriji tenisa. Mogu samo ponekad da se ljutim kad viče bez razloga na nas. I kada izgubi meč, uvek daje sve od sebe i trudi se. Ali nije lako nositi se sa njim kada gubi meč. U utorak uveče (tokom ATP finala, poraz od Sinera u grupi, prim.aut) završio je kasno. U sredu ga uopšte nismo videli. Do četvrtka nismo znali šta se dešava, da budem iskren. Bili smo u sobi. Nismo znali da li idemo kući, da li idemo na zagrevanje protiv Hurkača. Sedeli smo i sedeli. Na kraju saznajemo da će da igra. Tek tako... - ispričao je Ivanišević pa objasnio:

- Kao i svako ljudsko biće, on se bori sam sa sobom. Mislim da je doneo dobru odluku da ostane miran. Znam da nije lako. Znam da mu nije lako da se motiviše sebe. Osvojio je sve. Završio je kao broj 1. Ali uvek nađe motivaciju.

Novak Đoković, Serbia Opena, Goran Ivanišević
foto: Starsport©

Kako su on i ostali članovi tima podneli taj period?

- Bili smo strpljivi. U stvari, imao sam svoju porodicu tamo. Otišao sam u kupovinu. Zapravo, ispao mi je dobar dan u sredu. Prelep dan. Uživao sam. Bila je to dobra godina, pa kako da se ljutim na bilo koga? Evo, sada sedim ovde i slavim njegovu pobedu. Nije lako, nije lako, nije lako. To je život. On je broj 1. On uvek želi više. On stalno želi nešto bolje.

Pobeda Sinera nad Runeom u poslednjem kolu donela je ipak Novaku Đokoviću polufinale završnog turnira.

- Od tog trenutka sam znao da će Novak osvojiti turnir - rekao je Splićanin.

To je Nole i učinio, rekordni sedmi put.

- Kada pravi Novak Đoković stane na teren, niko ne može da igra sa njim - za kraj je rekao Goran Ivanišević.

Bonus video:

00:40

Novak Đoković i navijači - Dejvis kup

(Espreso/We Are Tennis)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.