OTEO NOVAKU DEJVIS KUP PA HOĆE I NAJVEĆI SAN! Sinerov trener otkrio: "To nam je APSOLUTNI prioritet!"
Deren Kejhil, trener Janika Sinera, Foto: ATTHEW STOCKMAN / Getty images / Profimedia

prete

OTEO NOVAKU DEJVIS KUP PA HOĆE I NAJVEĆI SAN! Sinerov trener otkrio: "To nam je APSOLUTNI prioritet!"

Đoković, Nadal, Alkaras, Siner - u svakom slučaju, biće uzbudljivo...

Objavljeno:

Suspenzija Simone Halep je imala uticaja na vrhunsku konkurenciju u ženskom tenisu, ali i u muškom. Njen trener Deren Kejhil je dobio prostora za dodatni angažman, a njegove usluge su vrlo brzo unapredile igru novog pulena - Janika Sinera.

Australijanac je u intervjuu za Korijere delo Sport pohvalio finiš sezone mladog Italijana (22) za kog je rekao da ga podseća na Bjerna Borga i Matsa Vilandera.

- Nisam uopšte iznenađen partijama Janika u poslednje vreme. Najbolje kod njega je što ima mnogo prostora za napredak i zato je rad sa njim izuzetno zabavan. Odlično razume igru, bolje poznaje svoje telo i što je najvažnije sluša - rekao je Kejhil pa dodao:

- Njegova najveća vrlina je njegova sposobnost da se prilagodi svim tipovima situacija, on je vrlo zreo momak za svoje godine, a u tom smislu pomalo me podseća na Borga i Vilandera, pre svega kako se nosi sa pritiskom. Uvek je nasmejan, veoma je inteligentan i spreman da se takmiči, uz to da pravi sjajnu atmosferu gde god da se pojavi.

Janik Siner
foto: EPA/Jorge Zapata

Posle osvajanja mastersa u Pekingu, ulaska u finale ATP Finala u Torinu i osvajanja Dejvis kupa a da je pritom dva puta pobedio Novaka Đokovića, sada teniska javnost od Sinera očekuje da zablista i na grend slemovima gde je tek na Vimbldonu ove sezone izborio prvo polufinale - kad je zvanično počeo saradnju sa Kejhilom.

Ali njih dvojica su postavili nešto drugo za glavni cilj.

Novak Đoković, Janik Siner
foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

- Olimpijske igre u Parizu su apsolutni prioritet. Janik obožava da igra za Italiju. Takođe pokušaćemo da dođemo do grend slem titule, ali to uopšte ne želimo da stavljamo kao obavezu - istakao je australijski stručnjak.

Ne treba podsećati da je osvajanje Olimpijskih igara karijerni san Novaka Đokovića koji je rešen da posle četiri neuspešna pokušaja osvoji zlato za Srbiju u Parizu 2024, ali i da osvoji sva četiri grend slema i tako ostvari zlatni slem.

A Igre će se prvi put igrati na šljaci Rolan Garosa gde bi i Rafael Nadal verovatno da trijumf završi blistavu karijeru. Ma koliko da je Siner moćan na tvrdoj podlozi, teško je očekivati da bi na šljaci mogao da parira Rafi ili Noletu, a naravno i Karlosu Alkarasu. U svakom slučaju, biće uzbudljivo...

Bonus video:

00:40

Novak Đoković i navijači - Dejvis kup

(Espreso/N.Đ)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.