"SRBIN JE UPLAŠEN, BIO JE KAO RIBA NA SUVOM" Zna se ko se NAJVIŠE obradovao pobedi Sinera nad Đokovićem!
Novak Đoković, Foto: EPA/Daniel Perez

jedva dočekao

"SRBIN JE UPLAŠEN, BIO JE KAO RIBA NA SUVOM" Zna se ko se NAJVIŠE obradovao pobedi Sinera nad Đokovićem!

I ranije je imao sramne komentare na račun Novaka Đokovića

Objavljeno:

Zna se ko je od ljudi iz tenisa najviše uživao u pobedi Janika Sinera nad Novakom Đokovićem, koja je bila presudna u polfunalnom okršaju Italije i Srbije na završnom turniru Dejvis kupa u Malagi.

Bivši teniser Adrijano Panata, jedini Italijan 1976. osvojio (Rolan Garos 1976) i koji je bio četvrti na svetu, istovremeno je oduševljen svakim novim usponom mladog zemljaka, ali i padom Đokovića. Još kad se to poklopi...

Panata je i ranije imao sramne komentare na Novakov račun, pa je tako pričao kako nije poželjan u Rimu ako se ne vakciniše, da "voli da odvlači pažnju drugima", a posle Đokovićevog osvajanja 22. grend slema u Australiji i proslave sa porodicom je rekao da je "sramota da onako plače".

Panata je potom posle pobede Sinera nad Đokovićem u grupnoj fazi ATP Finala optužio Novaka da je kvaran jer je iskoristio toalet pauzu dok je gubio.

Novak Đoković
foto: EPA/Daniel Perez

Italijan je imao šta da poruči i ovog puta u intervjuu za "Corriere della sera".

- Janik je sada došao na milimetar od Đokovića, danas igraju na istom nivou. Spasavanje tri meč lopte je podvig unutar podviga. Sledeći put će Janik biti u prednosti: Srbin je uplašen. Propustio je prvu meč loptu u polufinalu zbog nedostatka hrabrosti: tamo moraš napasti Janikov drugi servis, ti si Đoković! Umesto toga, ostao je da čeka grešku. I to mu je škodilo. Ovaj detalj je vrlo značajan - rekao je Panata.

Prokomentarisao je i dubl meč koji je doneo odlučujući poen, ali mnogi smatraju da je tu Italija unapred imala prednost.

- Dubl je čudna igra, možete je igrati kao singl igrač, s obzirom da je Kecmanović dobar. Ali čak i Đoković u dublu u subotu bio je kao riba na suvom. Od Holandije do Srbije, Janik je pokazao da uči dinamiku dubla: izlazi pravovremeno, dobar je na mreži - ponosan je Panata na naslednika.

Janik Siner
foto: EPA/Jorge Zapata

- On je inteligentan. Koristio je svoje oružje, servis i forhend, udarajući zastrašujuće, ali eksperimentisao je i sa novim stvarima na mreži, specijalitetu kom retko pridaje pažnju.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.