SRBIJA NEMA RAZLOGA ZA BRIGU: "Najvažniji trenutak u životu mi je kada sam upoznao Novaka"
Dejvis kup reprezentacija Srbije, Foto: EPA/JORGE ZAPATA

velika nada srpskog sporta

SRBIJA NEMA RAZLOGA ZA BRIGU: "Najvažniji trenutak u životu mi je kada sam upoznao Novaka"

Nije dobio šansu u reprezentaciji, ali zna svoj put

Objavljeno: 22:23h

Mladi srpski teniser Hamad Međedović je bio deo Dejvis kup reprezentacije u Malagi, ali očekivano nije dobio šansu zbog iskusnijih saigrača.

Naravno, njegovo vreme tek dolazi, a Hamad je odmah po završetku obaveza u nacionalnom timu otišao u Saudijsku Arabiju gde će učestvovati na Next gen turniru osmorice najboljih tenisera sveta do 21 godine.

- Saznanje da si među osam najboljih tenisera sveta do 21 godine je nešto vrlo važno. Takođe tu je i saznanje da je svako ko je učestvovao ranije na ovom turniru postao kvalitetan igrač. Neću reći mnogo dobrih stvari o sebi, ali verujem da imam odličan servis, odličnu desnu ruku i da je moj stil je agresivan - rekao je Hamad.

Hamad Međedović
Hamad Međedovićfoto: EPA-EFE/PETER SCHNEIDER

Međedović je trenurno 111. teniser sveta, a najbolji rang imao je sredinom prošlog meseca kada je bio 102. na ATP listi.

Njegov najveći idol je naravno Novak Đoković, a u 2024. godine očekujemo proboj među 100 najboljih na planeti.

- Vrlo je važno za mene to što sam odrastao uz toliko kvalitetnih tenisera u našoj zemlji. Tenis sam počeo da gledam još kao dete. Imali smo Đokovića, Troickog i Tipsarevića. To mi je dalo veliku motivaciju da uhvatim reket i počnem da igram, da bih vremenom uvideo da i sam mogu da postanem teniser- ispričao je Hamad, a zatim se fokusirao na Novaka:

- Sećam se da sam ga upoznao kada mi je bilo 10 godina, slavio sam rođendan tada. Boravio sam u Beogradu i tadašnji selektor Dejvis kup reprezentacije Bogdan Obradović me je pozvao da krenem sa njim u Novakov teniski centar. Nisam znao šta će se tačno dogoditi, ali Novak se pojavio upoznali smo se. Bio je to prvi put da sam ga video uživo i bio u situaciji da pričam sa njim. Razmenili smo par reči i to je bio najvažniji trenutak u mom životu.

Đoković i Međedović
Đoković i Međedovićfoto: Starsport

Turnir u Džedi počinje 28. novembra, a Hamad je smešten u crvenu grupu zajedno sa Lukom Van Ašom (66), a tu su i Amerikanac Aleks Mičelsen (94), odnosno Abdula Šelbaj (187) iz Jordana.

Bonus video:

01:25

NOVAK SA 36 GODINA TREBA DA JE ZRELIJI I MUDRIJI, A NE DA PADA U VATRU! Kojić oštro: Ako se neko pali, oni ga još više...

(Espreso/Mozzartsport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.