SRBIJA "NA TAPETU" ZBOG ĐOKOVIĆEVE OMILJENE PESME: Teniski Savez tzv. Kosova SPREMA žalbu! (VIDEO)
Teniska reprezentacija Srbije, Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

smešno

SRBIJA "NA TAPETU" ZBOG ĐOKOVIĆEVE OMILJENE PESME: Teniski Savez tzv. Kosova SPREMA žalbu! (VIDEO)

Sprema se haos

Objavljeno: 17:48h

Teniska reprezentacija Srbije se plasirala u polufinale Dejvis kupa nakon što je savladala selekciju Velike Britanije.

Dosta bure se podiglo zbog provokacija na račun najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića, koji je znao kako da odgovori bezobraznim navijačima.

Navikli su srpski teniseri na nepravedan tretman na velikim takmičenjima, ali ovog puta se ponovo politika umešala u sport.

Dosta prašine ne podigla pesma "Veseli se srpski rode" uz koju su srpski teniseri izašli "na megdan" Velikoj Britaniji u četvrtfinalu Dejvis kupa.

Poznato je da je to upravo omiljena Novakova pesma i da se rado veseli uz patriotske stihove, ali to je nekome žestoko zasmetalo ovog puta.

Naime, Teniski savez tzv. Kosova je prijavio naš tim, prenosi lokalni list "Koha Ditore" uz poruku da je pesma Danice Crnogorčević - u kojoj se spominju Prizren i Rumija - "nacionalistička" i da zato naš tim mora da bude kažnjen.

- Neverovatno je da takve provokacije nacionalnističkim pesmama se dešavaju na velikim sportskim događajima, posebno u Dejvis kupu koji je zapravo Svetsko prvenstvo u tenisu. Zato je ITF kao organizator takmičenja odgovoran za ovakvu provokaciju države Kosovo - navodi se u saopštenju Teniskog saveza tzv. Kosova.

Dalje se navodi da će u koordinaciji sa državnim institucijama podneti i zvaničnu žalbu Međunarodnoj teniskoj federaciji (ITF), Međunarodnom olimpijskom komintetu (MOK) i drugim relevantnim institucijama.

Dodaju da je u maju na Rolan Garosu na kameri napisao "Kosovo je srce Srbije", dok se takođe oglašavao i povodom sukoba u Banjskoj 24. septembra.

Bonus video:

00:40

Novak Đoković i navijači - Dejvis kup

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.