ĐOKOVIĆ NIKAKO NE MOŽE NA ZVEREVA... Ali ko bi mu više odgovarao u polufinalu: Medvedev ili Alkaras? (ANKETA)
Novak Đoković će danas saznati rivala u polufinalu, Foto: EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO

spektakl svakako

ĐOKOVIĆ NIKAKO NE MOŽE NA ZVEREVA... Ali ko bi mu više odgovarao u polufinalu: Medvedev ili Alkaras? (ANKETA)

Medvedev ili Alkaras, šta vi mislite, kažite u anketi na kraju teksta

Objavljeno: 12:38h
Nedeljko Đukić

Novak Đoković je strepeo do samog finiša, ali je nekako izborio prolaz u polufinale ATP Finala u Torinu.

Srpski teniser je zauzeo drugo mesto u "Zelenoj grupi" pa će u polufinalu igrati protiv prvoplasiranog na kraju takmičenja u "Crvenoj grupi", a ko će to biti znaćemo posle obračuna Danila Medvedeva i Karlosa Alkarasa koji je zakazan za 14.30 u Pala Alpitur.

Ono što je sigurno je da Novak svakako neće igrati protiv Aleksandera Zvereva koji polufinale može da izbori jedino osvajanjem drugog mesta.

A da li bi Đokoviću više odgovarao Medvedev ili Alkaras - treći ili drugi teniser sveta?

Novak je dobio dve trećine dosadašnjih duela sa Danilom (10-5), na tvrdoj podlozi je taj skor 9-4, s tim što je Rus predao dva meča pre kraja. Ali svaki meč pa i skoro svaki set im je bio tesan. To se uglavnom može reći i za septembarsko finale Ju-Es opena koje Nole dobio sa 6:3, 7:6 (5), 6:3.

Medvedev je kasnije žalio što nije igrao pametnije u ovom finalu i smatra da je imao šansu, ali da je previše komplikovao kada nije bilo potrebe za tim. Posle toga ga je Siner zaustavio u finalima Pekinga i Beča, a u Šangaju i Parizu je rano ispadao od Korde, odnosno Dimitrova. Ipak, u Torinu deluje opet na izuzetno visokom nivou.

Novak Đoković, Danil Medvedev, Finale US Opena
foto: Sarah Stier / Getty images / Profimedia

Alkaras je od samog početka rivalstva dao do znanja da je pravi takmac Đokoviću. Trenutni skor je 2-2, od čega 1-1 na šljaci i 1-0 za Španca (ovosezonsko čuveno finale Vimbldona). Samo jednom su igrali na tvrdoj podlozi i Novak je 20. avgusta nakon skoro četvoročasovne borbe pobedio u finalu Sinsinatija - 5:7, 7:6 (7), 7:6 (4).

Alkaras (21) je potom podbacio na Ju-Es openu (ispao od Medvedeva 1:3 u polufinalu), a onda se mučio i sa manjim povredama i sa formo, iako je forsirao ne bi li vratio broj 1 od Đokovića. Nije bio skroz fit protiv Zvereva u prvom kolu u Torinu (što je primetio baš Medvedev po statistici trčanja), ali se činilo da je protiv Rubljova vratio oštrinu, a pokazao je i mentalnu snagu koja ga krasi već dve sezone.

Karlos Alkaras, Karlos Alkaraz, Novak Đoković
foto: USA TODAY Network / ddp USA / Profimedia

Kao i sa Novakom, Karlitos sa Danilom ima skor 2-2, a 1-1 na tvrdoj podlozi.

Kad se sve sabere, možda će sam okršaj Medvedeva i Alkarasa pokazati ko je trenutno u boljem ritmu i samim tim opasniji po Đokovića.

Šta vi mislite, kažite u anketi ispod:

Bonus video:

04:28

NOLE JE OPET BROJ JEDAN FAVORIT ZA OVAJ TROFEJ Poznati sportski analitičar o predstojećem meču: Dobio je vetar u leđa, ČEKAMO!

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.