NOVAKOVI NAVIJAČI SU STRAHOVALI, ALI SINER NE KALKULIŠE: Italijan otkrio čega je ZAPRAVO trebalo da se plaše!
Janik Siner je dao maksimum protiv Holgera Runea, Foto: EPA/Alessandro Di Marco

ovo se nije videlo

NOVAKOVI NAVIJAČI SU STRAHOVALI, ALI SINER NE KALKULIŠE: Italijan otkrio čega je ZAPRAVO trebalo da se plaše!

Posle Medvedeva i Đokovića, Siner je ostvario prvu pobedu i nad Holgerom runeom, a od ranije ima rešenje za Alkarasa

Objavljeno:

Strahovali su srpski navijači da će Janik Siner "tankovati" u duelu sa Holgerom Runeom u poslednjem kolu "Zelene grupe" ATP Finala, naročito nakon što je dobio prvi set koji mu je garantovao prolaz dalje.

Verovatno bi ga sad zasipali "drvljem i kamenjem" da nije spasao brejk loptu na 3:4 u odlučujućem trećem setu. U narednom gemu, Siner je sam napravio brejk pa ga potvrdio i eliminisao Danca, a samim tim poslao Novaka Đokovića u polufinale.

Posle meča, mladi Italijan (22) je otkrio da je u jednom periodu imao problema sa povredom.

- Malo sam osetio leđa u drugom setu, neki kao klik posle jednog pokreta, ali prošlo je. Sve je u redu sa telom. Bilo mi je važno da se resetujem posle pobede nad Novakom, da se borim od starta jer dosad nisam bio dobio Holgera. Od drugog seta je servirao mnogo bolje, ovo je pozitivna pobeda - rekao je Siner.

Janik Siner, Završni Masters Torino, Tenis
foto: IMAGO / imago sportfotodienst / Profimedia

On je tako najpre u finalu mastersa u Pekingu ostvario prvi trijumf nad Danilom Medvedevom (mogućim protivnikom u polufinalu), pa u grupnoj fazi u Torinu nad Đokovićem i Runeom. To bi trebalo da znali da je Janik probio mentalne blokade i da će biti jedan od najopasnijih na Turu u 2024.

U domovini mu je opet pomogla sjajna podrška sa tribina. - Poseban osećaj, privilegija. Malo više pritiska, ali pozitivnog pritiska. Volim da sam u takvoj situaciji i mislim da sam se dosad dobro nosio sa svime. Publika mi daje mnogo snage, pogotovo kad se pomalo mučim na terenu - rekao je Siner.

Bonus video:

00:12

Novak slavi u Parizu

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.