DETINJSTVO MU JE BILO UNIŠTENO, MORAO JE DA NAPUSTI BANJALUKU: Čuveni sportista prvi put progovorio o ratu!
Ivan Ljubičić, Foto: Printscreen/Instagram/ivanljubicic

iskreno

DETINJSTVO MU JE BILO UNIŠTENO, MORAO JE DA NAPUSTI BANJALUKU: Čuveni sportista prvi put progovorio o ratu!

Otvorio dušu, sve će biti u dokumentarcu

Objavljeno: 20:25h

Nekadašnji hrvatski tensier i svojevremeno jedan od najboljih sportista koje je njegova zemlja imala Ivan Ljubičić (44) biće glavna tema dokumentarca koji treba da ugleda svetlost dana do kraja 2023. godine.

Na platformi "Now", nakon što se njime bavio "Sky", dokumentarac o Ljubičiću pričaće nepoznate detalje iz karijere slavnog tenisera.

U jednom od inserata koji su objavljeni pre zvaničnog puštanja filma, Ivan Ljubičić govori o teškom odrastanju u Banjaluci, gde je rođen. Kako kaže hrvatski teniser, od malih nogu osetio je podelu jer su mu već u školi govorili ko je Srbin, a ko Hrvat.

- Rođen sam u Banjoj Luci i sećam se da su nam u školi od prvog dana govorili 'ovo je Srbin, ovo je Hrvat'. Dvadeset i više godina sanjao sam o domu, osećao se kao da mi je detinjstvo ukradeno. Sećam se osećaja usamljenosti, da se nikom nisam mogao obratiti. Mislim da sam u tenisu došao tamo gde jesam zahvaljujući teškoćama koje sam doživeo - rekao je Ivan Ljubičić, koji je svojevremeno potkačio Novaka Đokovića.

Ivan Ljubičić je rođen u Banjaluci, ali se sa porodicom preselio u Hrvatsku tokom građanskog rata. Prvo je zajedno sa majkom i bratom prešao u Opatiju, a zatim se porodica skrasila u Rijeci kada je i otac uspeo da napusti Banjaluku. Ubrzo nakon toga Ljubičić se odselio u Italiju, gde je na akademiji ozbiljnije počeo da trenira tenis.

U karijeri je osvojio 10 ATP titula i stigao do treće pozicije na listi. Najveći grend slem rezultat mu je polufinale Rolan Garosa davne 2006. godine, a od ostalih takmičenja ima bronzu sa Olimpijskih igara 2004. godine, kao i Dejvis kup godinu dana kasnije. Nakon igračke karijere bio je trener Miloša Raonića i Rodžera Federera.

Bonus video:

00:39

LUPIO ŠAMAR PROTIVNIKU NA MREŽI! Ovo tenis nije video: Pružio mu ruku, pa ga ZALEPIO PO FACI!

(Espreso/Mondo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.