ALKARAS NAJAVIO NOVAKOV PAD: Španac smatra da će drugi teniser preuzeti prvo mesto od Đokovića!
Alkaras je prekinuo seriju od tri vezana poraza, Foto: EPA/ALESSANDRO DI MARCO

teško

ALKARAS NAJAVIO NOVAKOV PAD: Španac smatra da će drugi teniser preuzeti prvo mesto od Đokovića!

Alkaras je najavio da će Italijan preuzeti prvo mesto

Objavljeno:

Prema mišljenju španskog tenisera Karlosa Alkarasa, Janik Siner ima potencijal da osvoji Grend slem 2024. godine i verovatno postane prvi reket sveta.

Alkaras je izneo svoje predviđanje nakon što je u sredu savladao Andreja Rubljova u Torinu, čime je zadržao šansu da se plasira u polufinale.

Pre ovog trijumfa, Karlos je doživeo tri uzastopna poraza, prvo od Dimitrova u Šangaju, zatim od Safijulina u Parizu, i na kraju od Zvereva ponovno u Torinu.

Međutim, uprkos tim izazovima, Alkaras i dalje ima visoko mišljenje o potencijalu Jankia Sinera, očekujući da će mladi teniser ostvariti značajan uspeh u budućnosti.

"Iskreno, ne sećam se. Video sam da je to bilo 2021, ali ne mogu da se setim mečeva. Davno je bilo kada sam izgubio tri zaredom. Trudim se da ne razmišljam o tome. Posle prvog meča sam samo probao dobro da istreniram i uđen u ovaj meč sa malo više samopouzdanja nego što je to bio slučaj u prvom meču. Tri poraza u nizu, nisam razmišljao o tome", rekao je Alkaras na konferenciji za medije.

Alkaras je bio zadovoljan svojom igrom protiv Rubljova, kojeg je pobedio sa 7:5, 6:2.

"Zaista sam zadovoljan pobedom. Pobediti Rubljova, sjajnog igrača, daje vam dosta samopuzdanja. Očigledno je posebnije malo pobediti posle poraza u prvom meču. Bilo je stvarno teško. Mogli ste da vidite da sam se mučio sa igrom poslednjih nekoliko meseci, nekoliko turnira. Igranje ovog meča na ovakvom nivou mi zaista pomaže da uđem bolje u treći. Srećan sam što sam pokazao ovakav nivo i dao sebi šansu na turniru".

Naredni meč je protiv Danila Medvedeva u petak, odlučujući za plasman u polufinale.

"Posle ove pobede došlo je do promene u mojoj glavi. Pripremiću se kao za ovaj meč. Pokušaću da pobedim Medvedeva. Poslednji put me je pobedio, igrajući na visokom nivou. Pokušaću da budem bolji u odnosu na taj meč na US openu. Videću šta je bilo pozitivno i negativno i trudiću se da to uradim najbolje što mogu u petak. Trenutno ne razmišljam o odmoru. Razmišljam da dam sve od sebe i pokušam da se plasiram u polufinale ovog neverovatnog turnira".

Karlos je u utorak uveče pratio susret Janika Sinera i Novaka Đokovića, koji je pripao domaćem miljeniku.

"Gledao sam, kao veliki obožavalac tenisa. To je bio jedan od najboljih mečeva u godini. Visok kvalitet tenisa. Neverovatan meč. Zaista neizvestan. Mislim da su svi uživali u tom meču. Bilo je dosta nervoze. Zaista sam uživao. Iskreno, bilo bi zaista teško igrati protiv Janika u Italiji. Navijači će biti uz njega. Ali ko zna. Voleo bih tu bitku protiv njega. Svaki naš meč je neverovatan, pa da vidimo".

Momak iz Mursije veruje da su pred Sinerom velike stvari u narednoj sezoni.

"Apsolutno, ne sumnjam u tom. On je jedan od onih momaka koji mogu da osvoje Grend slem. Mislim da će do broja jedan u 2024. ili će bar imati šansu da to učini.To je moje predviđanje", istakao je Alkaras.

Bonus video:

00:48

Nemanja Vidić igrao povređen


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.