ALKARAS SE PREDAO PRED NOVAKOM: "Nemam više opcija, šanse su mi nula!"
Alkaras je praktično odustao od borbe sa Novakom, Foto: USA TODAY Network / ddp USA / Profimedia

predaja

ALKARAS SE PREDAO PRED NOVAKOM: "Nemam više opcija, šanse su mi nula!"

Alkaras je skrhkan nakon poraza

Objavljeno:

Španski teniser Karlos Alkaras svestan je da je nakon eliminacije u Parizu praktično nemoguće preuzti prvu poziciju od Novaka Đokovića.

Bolji od njega je bio Roman Safijulin u dva seta – 6:3, 6:4.

Alkaras na papiru i dalje ima čemu da se nada, pošto će konačna godina o tome ko će na vrhu ATP liste dočekati 2024. godinu biti doneta tek po okončanju Završnog turnira u Torinu. Ipak, Španac se već predao.

"Posle ovog poraza nemam više opcija, sve opcije koje sam imao da završim kao broj jedan na kraju godine su nestale. Više ni ne mislimo o tome, šanse su mi nula", rekao je Alkaras.

Mladi Španac nije ličio na sebe i poprilično se mučio, odnosno, dozvoljavao rivalu previše šansi, koje je hladnokrvni Rus obilato koristio.

"Nisam se osećao dobro na terenu. Treba da poboljšam mnogo stvari. Nisam se dobro kretao. Mislim da sam imao dobru selekciju udaraca, ali fizički u kretnji moram da se popravim", dodao je Alkaras.

Prošle godine je učešće na ovom turniru završio u četvrtfinalu.

"Ovaj turnir donosi mnogo iznenađenja jer je kraj sezone i igrači su umorni. Ali u mom slučaju, iskreno ne znam. Moram da prokljuvim to i potrudiću se da sledeće godine budem bolji u ovom delu sezone", smatra drugi teniser sveta.

Sledeće na programu je za njega ATP finale u Torinu od 13. do 19. novembra.

"Imam vremena pre Završnog turnira, mnogo dana da treniram i dođem do nivoa na kom želim da budem. Trenutno, nije pravo vreme za razgovor o tome posle poraza. Treba mi vremena da razmislim šta da radim i šta ću raditi. Ima vremena dok Završni turnir ne počne", zaključio je Alkaras.

Bonus video:

00:48

Nemanja Vidić igrao povređen

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.