REVOLUCIJA U SVETU TENISA: Saudijska Arabija dobija prestižni turnir!
Tržište se polako prebacuje na bliski istok, Foto: Chryslene Caillaud / Panoramic / Panoramic / Profimedia

au

REVOLUCIJA U SVETU TENISA: Saudijska Arabija dobija prestižni turnir!

Ovo niko nije očekivao

Objavljeno:

Saudijska Arabija se sve više angažuje u svetu tenisa, a najnoviji korak u toj nameri je potvrda da će od 2025. godine biti domaćin turnira Serije 1.000.

Ovo je znatan iskorak za zemlju koja želi da se pozicionira kao ozbiljan igrač na teniskoj sceni.

Ovaj potez dolazi nakon nedavne potvrde da će se egzibicioni Rijad kup održati 26. i 27. decembra, na kojem će učestvovati svetski teniski šampioni, uključujući Novaka Đokovića i Karlosa Alkarasa.

Predsednik Teniske federacije Italije, Anđelo Binagi, otkrio je za list Korijere delo Sera da će Saudijska Arabija od 2025. godine dobiti i turnir Serije 1.000!

"Pokušavam da ubedim Gaudencija, predsednika ATP, da tenis nije kao drugi sportovi. Saudijska Arabija je možda atraktivno tržište, ali priče koje funkcionišu, kao naša, moraju da se zaštite. Ne smete da se plašite da će Saudijska Arabija napraviti paralelnu strukturu, kao u golfu. I nadam se da će Masters 1.000 koji će im ATP dati da održavaju od januara 2025. godine, možda u kombinaciji sa WTA, biti dovoljan da zadovolje svoju želju u tenisu. Sezona će počinjati tamo. Revolucija, svakako. Ali ATP finale mora da ostane ovde", rekao je Binagi, koji je najavio da će se svim silama boriti da ATP Finale ostane u Torinu.

Njegov komentar je naišao na brojne reakcije.

Popularni teniski portal "Punto de Break" i njegov urednik Hoze Moron, ubrzo su prokomentarisali objavu Binagija.

"Pogledajte šta kaže. On ne pretpostavlja. On potvrđuje. On kaže da će Gaudenci, predsednik ATP dati Masters 1.000 Saudijskoj Arabiji", poručio je Moron.

Kako god bilo, izvesne su velike promene, a ostaje samo da se ovo što je Binagi otkrio i zvanično potvrdi ili demantuje.

Bonus video:

10:21

DOŠLI SMO IZ TEŠKE SITUACIJE 90-IH, RATOVI... Novak otvorio dušu nakon pobede u finalu: Pisati istoriju je nešto specijalno

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.