MNOGI OVO NE ZNAJU: Ovaj detalj iz Srđanovog života će vas IZNENADITI!
Srđan Đoković, Foto: Printscreen Instagram/vesnadevinca

ZANIMLJIVO

MNOGI OVO NE ZNAJU: Ovaj detalj iz Srđanovog života će vas IZNENADITI!

Iza njega je veoma interesantan životni put

Objavljeno: 11:55h

Novak Đoković je najbolji teniser svih vremena i ponos čitave Srbije.

Ipak, da nije bilo njegove porodice, koja mu je bila jedina podrška na početku teniske karijere, danas verovatno ne bi bio tu gde jeste.

Veliki uticaj na Novaka tokom čitavog života i teniske karijere imao je njegov otac, Srđan Đoković.

Srđan Đoković
Srđan Đokovićfoto: Uroš Arsić

O Srđanu se već dosta toga zna, ali je malo poznato da je i sam bio izuzetno uspešan sportista.

Naime, Đoković senior se profesionalno bavio skijanjem, a kasnije je radio i kao ski instruktor na Kopaoniku.

Srđan je svoju kasniju suprugu, i Novakovu majku, Dijanu upoznao upravo dok je bio ski instruktor.

Srđan i Dijana Đoković
Srđan i Dijana Đokovićfoto: Profimedia

- Došla je da skija i prijavi se za instruktora skijanja, a na kraju je ostala sama. Video sam je u plavom kombinezonu, primetio njenu figuru. Nisam uspeo da je zavedem u početku, trebalo mi je nekoliko dana ubeđivanja, ali na kraju sam uspeo - rekao je jednom prilikom Srđan Đoković.

Kopaonik je veoma poseban za porodicu Đoković, jer je ova planinska lepotica i mesto na kojem je Novak krenuo da se bavi tenisom, a tu je i upoznao čuvenu Jelenu Genčić koja je imala nemerljiv uticaj na njegovu karijeru.

- Radila sam sa decom na terenima i videla dečaka koji visi na ogradi oko terena i posmatra šta radimo. Bila su tri terena jedan do drugog i ja sam primetila da dečak kruži i sluša šta objašnjavam igračima. Na kraju sam mu prišla i pitala ga da li zna koji je sport u pitanju, a on mi je rekao da je to tenis. Kazao mi je i da je već držao reket u rukama. Zapitala sam ga da li bi želeo da nam se pridruži, na šta je on odgovorio: 'Čekao sam da me to pitate.' Izašli smo na teren i radili, i istog dana sam shvatila da je rođen za tenis. Zatražila sam da me upozna sa svojim roditeljima. Mislila sam da su oni gosti na Kopaoniku, a ne da tu žive. Đokovići su sportska porodica. Novakov otac i majka su skijaši i oni su na Kopaoniku otvorili palačinkarnicu tako da su mogli da budu na planini tokom zime i dva letnja meseca da bi skijali i trenirali. Rekla sam im da posle Monike Seleš nisam uočila nijednog igrača kao što je njihov sin i da mislim da će on sa 17 godina biti među prvih pet u svetu. Bili su začuđeni mojim tvrdnjama, a sada kad razmislim, mora da su mislili i da nisam normalna. Naime, Srđan raspitao se kod novinara koji su bili na Kopaoniku ko sam ja i kada su mu oni kazali da sam stvorila Moniku Seleš, porodica mi je poverovala - rekla je Jelena Genčić svojevremeno za Vreme.

Bonus video:

00:45

Srđan Đoković slavi Novakovu titulu

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.