TENISKA LEGENDA OŠTRO: "Gadi mi se da predviđam bilo šta protiv Đokovića!"
Novak Đoković, Foto: Sarah Stier / Getty images / Profimedia

ISTINA SE NE MOŽE SAKRITI

TENISKA LEGENDA OŠTRO: "Gadi mi se da predviđam bilo šta protiv Đokovića!"

Nije više mogao da ćuti

Objavljeno: 16:08h

Vali Masur, nekadašnji australijski teniser i bivši selektor tamošnje reprezentacije, nedavno je izrazio svoje duboko divljenje prema Novaku Đokoviću.

Masur, koji je u svojoj karijeri dostigao poziciju u Top 20 svetskog tenisa, izneo je svoje mišljenje da su Rodžer Federer i Rafael Nadal bez sumnje sjajni igrači, ali da srpski teniski as, Novak Đoković, doseže nivo koji se može opisati kao nešto posebno.

Ova pohvala od strane Masura, čije stručno mišljenje ima težinu u svetu tenisa, ističe izuzetnost Đokovića u svetu ovog sporta. Đoković je tokom svoje karijere postigao brojne rekorde i osvojio mnoge prestižne turnire, postavši jedan od najdominantnijih tenisera u istoriji.

"Gadi mi se da predviđam bilo šta protiv Đokovića. Zamalo je osvojio kalendarski Slem. Da je pobedio Karlosa Alkarasa na Vimbldonu, imao bi kalendarski Slem. Mislim da bi to bio izvanredan uspeh u njegovim godinama", rekao je Masur i dodao:

"Taj čovek je čudovište. Znamo da je i Rafa isto, kao i Rodžer, ali Novak je neverovatan u svojoj pedantnosti".

Poznato je da su Novakovi ciljevi u ovoj fazi karijere isključivo Grend slemovi, eventualno mastersi.

"Čini se da apsolutno zna kako da se organizuje kroz dve nedelje da bi bio potpuno spreman kada je to najvažnije - u polufinalu i finalu Grend slemova. Radi to i tokom cele godine. On zna kako da upravlja svojim rasporedom, kada ide na Slemove, kako da upravlja svojim telom, svojim očekivanjima... Neverovatan je".

Đoković je nedavno trijumfovao na US openu, gde je u finalu bio bolji od Danila Medvedeva.

"Ono što me je prosto oduševilo protiv Medvedeva u tom finalu, mislim da je došao do mreže 44 puta. Igrao je servis-volej oko 35 puta sa uspešnošću od oko 90 odsto. Igrao je na mreži poput Pata Raftera i Stefana Edberga zajedno", istakao je Masur.

Novak se priprema za kraj sezone, a nastupiće u Parizu, Torinu i Malagi, gde će biti održan završni turnir Dejvis kupa.

Bonus video:

00:48

Nemanja Vidić igrao povređen

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.