ITALIJANI DOŠLI DO NOVOG SAZNANJA: Fudbaler iz Premijer lige je organizator nelegalnog klađenja!
Nikolo Zaniolo je osumnjičen da je bio organizaotr mreže klađenja u kojoj su učestvovali i drugi fudbaleri, Foto: Claudio Giovannini / Zuma Press / Profimedia

slede posledice

ITALIJANI DOŠLI DO NOVOG SAZNANJA: Fudbaler iz Premijer lige je organizator nelegalnog klađenja!

Deluje da se klupko razmotava

Objavljeno: 15:33h

U skandalu koji potresa italijanski svet fudbala, četvorica uglednih italijanskih fudbalera, među kojima su dvojica reprezentativaca, našli su se pod istragom zbog nelegalnog klađenja.

Zvanično, fudbaleri koji su na meti istrage su Nikolo Fađoli iz Juventusa, Nikolo Zaniolo koji trenutno igra za Aston Villu, Sandro Tonali iz Njukasla, i Nikola Zalevski iz Rome.

Prema izveštaju italijanske agencije ANSA, koja se poziva na svoje pouzdane izvore u okviru istrage, Nikolo Zaniolo je navodno bio organizator ovog mrežnog klađenja. Prema njihovim tvrdnjama, Zaniolo je stajao iza celog kladioničarskog lanca u kojem su takođe bili uključeni Tonali, Fađoli, i Zalevski. Dodatno, postoji informacija da su u ovu mrežu bili uključeni i drugi fudbaleri iz Serije A, iako njihova imena još uvek nisu procurila u javnost.

Ovaj skandal je trenutno glavna tema u italijanskom fudbalskom svetu, s obzirom na to da se informacije o ovom slučaju neprestano objavljuju. Ako se potvrdi da je Zaniolo zaista bio organizator klađenja, suočava se sa ozbiljnim posledicama, posebno ako su svi učestvovali u klađenju na fudbalske utakmice.

Podsetimo da je profesionalnim sportistima u Italiji zabranjeno klađenje bilo koje vrste, a fudbalerima je strogo zabranjeno klađenje na fudbalske utakmice u domaćim okvirima, kao i na one pod okriljem UEFA i FIFA.

Samo Tonali i Zaniolo su negirali klađenje na fudbalske utakmice, tvrdeći da su se klali putem online poker platformi. Međutim, Zaniolo se suočava sa najvećim pritiskom, s obzirom na to da se sumnjiči da je organizovao i širio mrežu za klađenje, a čak i da je njegova majka Frančeska Kosta bila umešana u ovaj skandal. Trenutno, Frančeska Kosta nije pod istragom, ali se situacija može promeniti kako istraga bude napredovala.

Italijanska javnost sada s nestrpljenjem očekuje nove detalje ovog slučaja, dok se istraga nastavlja, i postavlja se pitanje koja druga poznata imena će biti izložena optužbama za nelegalno klađenje.

Bonus video:

04:58

ŠOLC JE BEZBRŽNO PRIMIO MAKRONA U HAMBURGU Novinar Vidić UŽIVO IZ MINHENA o debaklu na izborima: Njihova VLAST BLIŽI SE KRAJU


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.