VRATIO GA NA FABRIČKA PODEŠAVANJA: Novak šmekerski odgovorio PROVOKATORU Nadalu!
Rafael Nadal i Novak Đoković, Foto: EPA/Nic Bothma

majstor

VRATIO GA NA FABRIČKA PODEŠAVANJA: Novak šmekerski odgovorio PROVOKATORU Nadalu!

Đoković još jednom pokazao da je van terena jak koliko i na samom terenu

Objavljeno: 20:14h

Najbolji teniser u istoriji Novak Đoković odgovorio je na komentare Rafaela Nadala.

Španac je, nakon što je Srbin osvojio svoju 24. Grend slem titulu i postavio rekord u obe konkurencije, izjavio kako bi Đoković bio "frustriran" da nije to uradio.

Rafael Nadal
Rafael Nadalfoto: Printscreen/Movistar+

Sada mu je stigao i odgovor od samog Noleta.

- Video sam da je to otišlo poprilično viralno, da su ljudi pričali o tome. Svako ima pravo na svoje mišljenje i kako on tumači nekog drugog u tom kontekstu. To je sve što mogu da kažem. Rafa je veliki šampion, ja ga izuzetno cenim i poštujem kao šampiona, kao mog najvećeg rivala, kao čoveka i tenisera koji je u velikoj meri učestvovao u oblikovanju moje igre i mojih rezultata koje sam postigao. Nemam nameru ni u kom pogledu da razgovaram u negativnom kontekstu o njemu ili o Rodžeru Federeru, jer moje poštovanje nadjačava možda neka negativna mišljenja o njima. To je njegovo mišljenje, sa kojim ja, naravno, nisam saglasan. Imam svoje mišljenje, ali neću ga deliti jer ne želim da produbljujem tu temu. Za tim nema potrebe uopšte - rekao je Đoković u razgovoru za "Sportal" i na gospodski način vratio Nadala gde mu je i mesto.

Novak se osvrnuo i na izjavu Marka Trunđelitija koji se zahvalio Đokoviću na radu u njegovoj organizaciji PTPA koja se bori za bolji status tenisera, pre svega onih slabije rangiranih.

- Video sam šta je on izjavio i odmah sam rekao Čarliju (Karlosu Gomesu, svom sparing partneru, prim.aut.) da mu se javi i da mu zahvali na lepim rečima, pošto su njih dvojica u direktnom kontaktu. Takođe, pošto nisam znao za njegovu situaciju i kroz šta je sve prolazio u prethodne tri-četiri godine, mogu da kažem da mi je jako žao zbog svega toga. Nije uopšte zaslužio takav tretman jer je pokazao hrabrost i odvažnost da zaštiti integritet sporta time što je izneo činjenicu da je neko njemu prišao i ponudio mu da vara na mečevima zbog klađenja. Izuzetno cenim kada neko ima takav stav jer su oni, generalno, manjina. Drago mi je da je uspeo da se vrati u svoju zemlju, i rekao sam Čarliju da ga pita ukoliko mu treba neka pomoć bilo koje vrste i da mu kaže da sam uvek tu, kao što sam i za svakoga od njih, pogotovo za momke i devojke, koji prolaze kroz jako trnovit put da bi uspeli da nastave da se bave profesionalnim sportom i da žive od njega u nekoj meri.

Đoković će zajedno sa kolegama iz reprezentacije nastupiti na Završnom turniru Dejvis kupa u Malagi.

- Biće veoma teško, napeto, ako Evans bude igrao drugu tablu, jako je nezgodan igrač protiv svakoga. Međutim, verujem u naše momke. I mi takođe imamo dosta izbora, možda ne za dubl, ali za singl da i ja se nadam da će oni svi biti u dobroj formi i da će biti zdravi, tako da možemo da razmislimo o tome ko će igrati. Naravno, selektor Viktor Troicki će odlučiti ko će igrati singl i dubl, ali motivacija je prisutna i kod mene, ali i kod svih ostalih momaka iz reprezentacije, barem po onome što sam doživeo u Valensiji. Vidim da je svima stalo da budu tu, da budu deo timskog duha, da predstavljaju srpski grb i našu reprezentaciju i zemlju u svetu - zaključio je Novak.

Bonus video:

00:15

Gde je otišao Novak Đoković nakon izlaska na balkom

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.