"SAJBER KRIMINALNE GRUPE NEZAKONITO KORISTE NOVAKOVO IME I LIK!" Saopštenje Đokovićevog pravnog zastupnika
Novak Đoković, Foto: German Vidal Ponce / Zuma Press / Profimedia

apel GRAĐANIMA

"SAJBER KRIMINALNE GRUPE NEZAKONITO KORISTE NOVAKOVO IME I LIK!" Saopštenje Đokovićevog pravnog zastupnika

Sve ovakve i slične oglasne poruke koje su preplavile internet prostor su apsolutna obmana, stoji između ostalog u poruci

Objavljeno: 14:49h

Advokat Goran Draganić, pravni zastupnik Novaka Đokovića izdao je saopštenje povodom nezakonitog iskorišćavanja imena i lika našeg tenisera.

Novak Đoković
Novak Đokovićfoto: EPA/Justin Lane

- Ovim putem želimo da upoznamo najširu javnost Srbije i regiona, da su u poslednje vreme ponovo primećeni učestali pokušaji sajber kriminalnih grupa, da nedozvoljeno i nezakonito, iskorišćavajući ime i lik Novaka Đokovića, prevare građane preko interneta. Više internacionalnih sajber kriminalnih grupa, putem lažnih oglasnih poruka intenzivno plasira neistinite reklamne sadržaje u kojima navodno učestvuje Novak Đoković.

Novak Đoković
Novak Đokovićfoto: EPA/Will Oliver

- Najučestaliju ovakvu sajber prevaru predstavlja neistinita reklamna poruka koja povezuje Novaka Đokovića sa navodnom „Gazprom platformom“ kojom se pozivaju građani, da ulažu svoj novac preko te navodne "platforme." Sve ovakve i slične oglasne poruke koje su preplavile internet prostor su apsolutna obmana, pa upozoravamo građane Srbije i regiona da budu veoma oprezni, da ne nasedaju na ovakve i slične veoma ozbiljne finansijske prevare i da ne dozvole da postanu plen organizovane sajber kriminalne grupe.

Novak Đoković
Novak Đokovićfoto: MediaPunch / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

- Protiv svih odgovornih za ove internet prevare su već preduzeta sva zakonom dozvoljena pravna sredstva i podnete krivične prijave Višem Javnom tužilaštvu za visokotehnološki kriminal - stoji u saopštenju.

Bonus video:

15:17

ĐOKOVIĆ POKORIO AMERIKU: Novak se osvetio Medvedevu u finalu Ju Es opena i osvojio 24. grend slem titulu

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.