"ĐOKOVIĆ JE NAJBOLJI U ISTORIJI!" Nadal podvio rep i konačno ČESTITAO Novaku (FOTO)
Novak Đoković i Rafel Nadal, Foto: Epa/ Yoan Valat, Epa/ CHRISTOPHE PETIT TESSON

"nemam dovoljno veliki ego..."

"ĐOKOVIĆ JE NAJBOLJI U ISTORIJI!" Nadal podvio rep i konačno ČESTITAO Novaku (FOTO)

Neću biti taj koji pokušava, kroz ličnu borbu, da poželi da bude ono što nije. Šta jeste – jeste, šta nije – nije, rekao je Rafael između ostalog

Objavljeno:

Rafael Nadal u jednom od intervjua isprozivao je Novaka Đokovića, a sada je priznao da je Srbin najbolji teniser svih vremena.

- Brojke su brojke, statistika je neumoljiva i u tom smislu Novak ima bolje brojke od mojih, to je nesporno. Nemam dovoljno veliki ego da bih pokušao da prikrijem stvarnost ili je predstavim drugačijom. Ovo je istina. Ostalo su ukusi, inspiracija, način tumačenja, da li vam se jedan ili drugi više dopadaju. Što se tiče titula, Đoković je najbolji u istoriji i tu nema šta da se raspravlja. Onda, kao i uvek, svako može da kreira priču kako želi, da podseti na veliki broj mojih povreda. Nesreća za mene je što mi je telo (bilo) u takvom stanju, ali i to je deo sporta - rekao je Nadal u intervjuu za As.

Rafael Nadal i Novak Đoković
Rafael Nadal i Novak Đokovićfoto: Profimedia

Utisak je da je odnos između Rafaela i Novaka sve vreme bio daleko bolji nego relacije Đokovića i Rodžera Federera.

- Čestitam Đokoviću na svemu što postiže i to mi ne izaziva nikakvu frustraciju. Rekao sam to kad sam bio teniser koji je osvojio najviše slemova, govorio isto kada smo bili izjednačeni i kažem to sada kada sam u zaostatku. Neću biti taj koji pokušava, kroz ličnu borbu, da poželi da bude ono što nije. Šta jeste – jeste, šta nije – nije. Ovo kažem zadovoljan svime što sam uradio - ispričao je Nadal.

Novak Đoković i Rafael Nadal
Novak Đoković i Rafael Nadalfoto: Dubreuil Corinne/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Nole nije uspeo da osvoji kalendarski Grend slem jer ga je u finalu Vimbldona savladao Karlos Alkaras.

- Karlos je donedavno bio broj jedan u svetu. Iako je veoma mlad, trenutno je, praktično, jedini rival Đokoviću. Korak iznad ostalih. Moj osećaj je da kad on igra u 90 odsto slučajeva ishod meča zavisi od njega. U tom smislu, ono što se desilo na Vimbldonu me nije iznenadilo. Realnost je da je fantastično za sport i tenis da ima nekog poput njega, ko toliko vremena posvećuje sebi - zaključio je Nadal.

Bonus video:

00:15

Gde je otišao Novak Đoković nakon izlaska na balkom

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.