NADAL NAJAVIO PRODUŽETAK KARIJERE? "Zašto bih se ograničavao?"
Rafael Nadal, Foto: Epa/ FABIO FRUSTACI

LEPE VESTI

NADAL NAJAVIO PRODUŽETAK KARIJERE? "Zašto bih se ograničavao?"

Španski teniser je odgovorio i na još jedno izuzetno zanimljivo pitanje koje je bilo vezano za povratak na teren

Objavljeno: 11:51h

Rafael Nadal se još jednom obratio medijima. Osvajač 22 Grend slem titule se vratio treninzima.

- Pomalo igram tenis, ali radim naporno u teretani i na rehabilitaciji. Mnogo dana radim duple sesije ujutru i uveče. Znam kako funkcioniše kada se trudite bez da odmah vidite rezultate. Verujem da će se u naredna dva meseca stvari promeniti radikalno i da ću dobiti priliku da se spremam za narednu godinu - dodao je Nadal.

Nagovsetio je da bi mogao da igra i posle 2024. godine koju je najavio kao svoju poslednju. Sve zavisi kako se stvari budu odvijale.

Rafael Nadal
foto: EPA/Yoan Valat

- Videćemo, mislim da će mi to biti poslednja godina. Uveren sam u to. U isto vreme, ne znam. Šta može da se desi? Ako stvari budu dobre, ako se fizički osećam dobro moj mozak obično dobro radi. Takmičarski sam nastrojen i volim ovo što radim, zašto bih se ograničavao? Ne mogu da kažem to 100 odsto. Mislim da će sledeća godina biti moja poslednja, ali da li je to 100 odsto sigurno? Ne mogu to da kažem sa sigurnošću, mnogo stvari može da se desi. Da mogu da se kladim, rekao bih da jeste - izjavio je Nadal.

Uitan je i da li je svestan mogućnosti da će se mučiti po povratku baš kao što je i Endi Marej.

- Svestan sam toga. To trenutno nije u mojim mislima, samo način da se nađem u situaciji da treniram i dostignem takmičarski nivo. To je moj trenutni san, da izađem na teniski teren i nadmećem se. To je prvi cilj. Posle toga, nikad se ne zna. Ako izađem na teren i svhatim da ni to ne mogu, onda neću igrati puno - zaključio je Nadal.

BONUS VIDEO:

00:29

TENIS KAKO BIVA NAJLEPŠI: Retko gde se teniseri obožavaju kao u Monte Karlu

(Espreso/B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.