ŠTA BI DA JE OVO ĐOKOVIĆ URADIO... "Karlose, nema ništa zabavno u MUČENJU životinja! Obećaj da nećeš više"
Karlos Alkaras je uživao u borbi bikova, Foto: EPA/WILL OLIVER

alkaras na udaru

ŠTA BI DA JE OVO ĐOKOVIĆ URADIO... "Karlose, nema ništa zabavno u MUČENJU životinja! Obećaj da nećeš više"

Alkaras je posle eliminacije na Ju-Es openu krenuo pravo u rodnu Mursiju - na koridu

Objavljeno:

Karlos Alkaras je posle poraza od Danila Medvedeva u polufinalu Ju-Es opena priznao da još mora da uči i verovatno je smatrao da se previše uljuljkao na lovorikama koje su mu mediji ispleli nakon trijumfa u finalu Vimbldona nad Novakom Đokovićem.

Najavili su tad da je smena na tronu kraj i poslednjeg člana "Velike trojke", da Alkaras može da nadmaši i Đokovića i Rafaela Nadala i Rodžera Federera, ali sad mu je jasno da mora još da se unapredi ne samo fizički, već mentalno i po pitanju stava kako bi nastavio da napreduje.

Mnogi su sada pronašli još jedan segment u kom će Nadal ostati nedostižan za mlađeg zemljaka. Iako je i Karlitos harizmom brzo osvojio svet, već sada se upleo u jednu kontroverzu kojih se Rafa pametno klonio celu karijeru.

Karlos Alkaras, Karlos Alkaraz
foto: MediaPunch / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Naime, Alkaras je posle eliminacije na Ju-Es openu krenuo pravo u rodnu Mursiju - na koridu. Lokalcima ovo nije ništa čudno, borbe bikova su im deo tradicije kog se nikako ne odriču, ali drugog tenisera sveta je na zub uzela Neproftina organizacija za prava životinja PETA.

- Karlose, borbe bikova su mučenje, a ne kultura. Nema ništa zabavno u ubadanju i mučenju životinja - i većina mladih ljudi u Španiji se odriče borbe bikova krvavog sporta koji predstavlja. Molimo te da ne podržavaš borbe bikova i da se obećaš da nećeš prisustvovati nijednoj više - stoji u saopštenju organizacije PETA kojoj je prethodnih dana "dojavljeno" da je Karlos bio glavno lice na tribinama i sigurno su mnogi došli da vide i njega.

Korida je najpopularnija u Španiji i u nekoliko latinoameričkih zemalja, a prethodnih godina sve više je na meti javnosti, posebno boraca za prava životinja.

Bonus video:

00:15

Gde je otišao Novak Đoković nakon izlaska na balkom

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.