AKTERI DEJVIS KUPA RAZOČARANI: "Ubili ste jedan od stubova tenisa!"
Detalj sa dubl meča između Švajcarske i Francuske, Foto: EPA/Adam Vaughan

OŠTRE REČI

AKTERI DEJVIS KUPA RAZOČARANI: "Ubili ste jedan od stubova tenisa!"

Mnogi učesnici izrazili su nezadovoljstvo zbog činjenice da se pojedini mečevi igraju pred malim brojem publike

Objavljeno: 22:53h

Švajcarski tensier Sten Vavrinka, prvi čovek TS Francuske Žil Moreton, ali i Žilijen Beneto, imali su šta da kažu na račun novog formata Dejvis kupa.

Glavni akteri Dejvis kupa razočarani su zbog činjenice da su se mnogi mečevi 1. kola igrali pred malim brojem ljubitelja tenisa.

U Mančesteru, gde su u utorak igrali Francuska i Švajcarska, mizeran broj navijača je ispratio meč što je zaista delovalo poražavajuće po obe ekipe.

- Hvala ti, Džerar Pike - ironično je, posle dubl meča, pred gotovo praznom halom, "zahvalio" Švajcarac Stanislas Vavrinka nekadašnjem fudbaleru Barselone na organizaciji takmičenja.

Stanislas Vavrinka
foto: EPA/Adam Vaughan

Oštriji je bio predsednik Teniskog saveza Francuske Žil Moreton:

- Prošle godine poseta je u četiri grada bila 113,000, to može da potvrdi i Sten Vavrinka. Mi više nećemo da organizujemo - poručio je Moreton.

Još teže reči za Pikea stigle su od nekadašnjeg francuskog tenisera Žilijena Benetoa.

- Kako se usuđuješ da govoriš? Bukvalno ste ubili jedan od stubova tenisa zajedno sa Međunarodnom federacijom. Zato vas molim da barem ućutite - poručio je Beneto.

Kao što je poznato, kompanija "Kosmos" je pre četiri godine preuzela organizaciju Dejvis kupa od ITF-a i od tada se reprezentacije takmiče po grupama, u četiri grada.

Prelaskom na novi format, za mnoge neprihvatljiv, završena je 125 - godišnja tradicija igranja Dejvis kupa po formuli "kod kuće i na strani", što i jeste bila najveća draž ovog takmičenja.

BONUS VIDEO:

00:29

TENIS KAKO BIVA NAJLEPŠI: Retko gde se teniseri obožavaju kao u Monte Karlu

(Espreso/B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.