NOVAK MU JE OVO JEDVA OPROSTIO: Tenzija između Nadala i Đokovića NIKAD nije bila veća! (VIDEO)
Rafael Nadal/Novak Đoković, Foto: Printscreen/ATP Tennis TV

pre tačno 10 godina

NOVAK MU JE OVO JEDVA OPROSTIO: Tenzija između Nadala i Đokovića NIKAD nije bila veća! (VIDEO)

U narednih deset mečeva na tvrdoj podlozi Rafa nije uzeo Novaku niti jedan od ukupno 21 seta

Objavljeno: 10:49h
Nedeljko Đukić

Kanada open je trenutno centralni teniski događaj, a ovaj masters turnir svake godine ugosti tenisere i teniserke u Montrealu i Torontu - naizmenično se smenjuju u ova dva grada. Ove sezone muškarci predvođeni Karlosom Alkarasom igraju u Torontu, ali je pre deset godina ATP turnir bio u Montrealu koji je svedočio epskom susretu.

Jedan od najkvalitetnijih mečeva koje su Novak Đoković i Rafael Nadal odigrali tokom svog rivalstva koje je donelo rekordnih 59 duela (30-29 za Đokovića), desio se ne na grend slemu, već upravo na mastersu u Montrealu.

Rafa i Nole su se sastali u polufinalu, Srbin je bio prvi nosilac a Španac četvrti. Đoković je ranije te godine osvojio Australijan open a finale Vimbldona izgubio od Endija Marija. Nadal je imao titulu sa Rolan Garosa.

Meč je bio vrlo izjednačen - Rafa je dobio prvi set sa 6:4, a Novak drugi sa 6:3. U trećem je bilo brejkova, ali niko nije mogao da se "odlepi". Kod 2:2 i 30:30, Nadal je servirao pa "pozvao" Đokovića na mrežu drop-šotom.

Novak je uzvratio tako što je i sam "sasekao" lopticu, a Španac je stigao na mrežu i odlučio da gađa srpskog asa u telo kao što se često radi u dubl mečevima. Međutim, Nadal je pogodio Đokovića pravo u glavu iako je ovaj učinio sve da izbegne udarac. Publika je uzdahnula, Novak je došao sebi, ali nije primio izvinjenje Rafe na mreži.

"Bik sa Majorke" je slegnuo ramenima pa se izvinio i publici, ali Đoković je pokazao da mu ipak nije ozbiljnije zamerio i da shvata da je greška napravljena u žaru borbe.

Nadal je pobedio u taj-brejku (7:2) a onda su se oba igrača lepo zagrlila na mreži, a Novak je posle meča rekao:

- Kad god igramo jedan protiv drugog, uvek je uzbudljiv meč za publiku. Obojica se takmičimo na visokom nivou. Obojica želimo da dobijemo ove mečeve.

Nikada se u budućnosti nije ponovio sličan incident ni Đokoviću ni Nadalu koji je posle ovog meča u finalu lako pobedio Miloša Raonića a onda pobedio Novaka i u finalu Ju-Es opena (3:1).

Ono što je zanimljivo je da je to bio poslednji trijumf Nadala nad Đokovićem na tvrdoj podlozi - u narednih deset nije uzeo Novaku niti jedan od ukupno 21 seta!

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.