SAMO JE ON SA MITROVIĆEM NAVIJAO ZA ĐOKOVIĆA: Golman je imao svoj razlog za to?
Fabri, Foto: Javier Garcia/BPI / Shutterstock Editorial / Profimedia

SAMO NJIH DVOJICA OD 30 ljudi

SAMO JE ON SA MITROVIĆEM NAVIJAO ZA ĐOKOVIĆA: Golman je imao svoj razlog za to?

Centralni teren Vimbldona verovatno nikad više nije ličio na fudbalski s obzirom na neverovatnu podršku koju je publika davala Federeru

Objavljeno: 09:25h
Nedeljko Đukić

Novak Đoković se zahvalio "bratu" Aleksandru Mitroviću na podršci koju mu je napadač Fulama iskazao tokom nezaboravnog finala Vimbldona 2019. sa Rodžerom Federerom.

"Mitrogol" je tad bio u izrazitoj manjini dok je sa saigračima gledao epski okršaj zemljaka sa švajcarskim asom.

Centralni teren Vimbldona verovatno nikad više nije ličio na fudbalski s obzirom na neverovatnu podršku koju je publika davala Federeru koji čak i nije domaći igrač, ali je tamo već izgradio status božanstva (ne samo zbog rekordnih osam titula).

To je dobro osetio i Mitrović koji je u podkestu "Alesto" izjavio:

- Bio sam nekoliko puta na ivici da se pobijem sa saigračima. Sećam se kad je igrao finale Vimbldona protiv Federera. Bila je frka, od 30 igrača i stručnog štaba, samo jedan golman Španac i ja smo bili za Đokovića, a 28 njih za Federera - opisao je Mitar u svom stilu.

U Fulamu se u sezoni 2018-19. samo dvojica igrača bila španska - obojica golmani: Fabri i Serhio Riko (koji je ovog leta doživeo stravičnu povredu glave na jahanju i polako se oporavlja).

S obzirom da je Riko tad bio u Fulamu na pozajmici iz Sevilje, napustio je London već po završetku sezone, pa tog 14. jula kad se igralo finale Vimbldona, jedini španski golman (i jedini Španac) u redovima crno-belih je bio pomenuti Fabri.

Fabri, Fabri golman
foto: Joe Toth / Shutterstock Editorial / Profimedia

Fabrisio Martin Agosto Ramires, kako mu je puno ime, sada ima 35 godina i brani za Numansiju u španskoj Segundi. U Fulamu je bio od 2018. do 2022, ali je zabeležio samo dva nastupa, dok je sezonu 2019-20. proveo na pozajmici u Majorci.

Da li je Fabri istinski simpatizirao Novaka Đokovića ili se samo nadao da će tako njegov zemljak Rafael Nadal lakše stići Federera, ostaje pitanje. Rafa je malo ranije stigao do 18. grend slem trofeja, a Rodžer ih je tad imao rekordnih 20, međutim ostao je na ovom broju i više nikad nije ni igrao gend slem finale.

Nole je trijumfom u supertajbrejku stigao do svog 16. mejdžora, a onda su i Nadal i on sitgli do brojke 20. "Bik sa Majorke" je prošle godine podigao lestvicu na 22, da bi ga Đoković ove godine prestigao i trenutno je na koti 23.

Bonus video:

00:49

ESPRESO TIKTOK: Kineska slava - Novak Đoković

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.