NEKA BUDE KAO SA NADALOM: Alkaras na travi ide Rafinim stopama, hoće li se ponoviti Vimbldon 2006?
Karlos Alkaras, Foto: EPA/Tolga Akmen

može repriza

NEKA BUDE KAO SA NADALOM: Alkaras na travi ide Rafinim stopama, hoće li se ponoviti Vimbldon 2006?

Karlitos je impresionirao koliko brzo se prilagodio svojoj, rezultatski gledano, najmanje omiljenoj podlozi

Objavljeno: 11:58h
Nedeljko Đukić

Novak Đoković danas u 15 časova igra protiv Karlosa Alkarasa za svoju petu uzastopnu, a ukupno osmu titulu na Vimbldonu, ali i za broj 1 na ATP listi.

Mladi Španac je viđen kao favorit pre mesec dana u njihovom duelu u polufinalu Rolan Garosa i nije izdržao pritisak. Iako je izjednačio na 1:1 u setovima, postepeno je od nervoze počelo da mu se grči celo telo i posato je lak plen za Đokovića.

Na travi Centralnog terena pak, Novak je favorit kao i skoro svaki put u proteklih deset godina jer tu nije doživeo nijedan poraz. Ukupno, Srbin ima skor 7-1 u vimbldonskim finalima, a Alkarasu je ovo prvo (ukupno drugo grend slem finale).

Novak Đoković, Karlos Alkaras
foto: SEBASTIEN BOZON / AFP / Profimedia

Karlitos je ipak impresionirao koliko brzo se prilagodio svojoj, rezultatski gledano, najmanje omiljenoj podlozi. Već iz trećeg pokušaja, Alkaras je stigao do svog prvog finala Vimbldona, a poređenja radi, Đoković je prvi put stigao do finala tek iz sedmog nastupa na turniru SW19, kako Englezi zovu Vimbldon.

A koliko Alkarasov teniski put dosad podseća na onaj Rafaela Nadala, najbolje pokazuje činjenica da je i Rafa već iz svog trećeg učešća na Vimbldonu stigao do finala. Te 2006. je kao dvostruki uzastopni pobednik Rolan Garosa izgubio 1:3 od Rodžera Federera.

Rafael Nadal
foto: EPA/Andy Rain

Nadal je tada isto imao 20 godina kao sad Alkaras, a sledeće sezone je naterao Švajcarca na pet setova, da bi ga 2008. pobedio u jednom od najboljih grend slem finala u istoriji - 3:2.

Bonus video:

00:11

Novak Đoković se sprema za izlazak na teren

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.