DA LI STE OVO OČEKIVALI? Evo šta je Novak rekao o rasporedu na Vimbldonu!
Novak Đoković, Foto: Dave Shopland / Shutterstock Editorial / Profimedia

ISKREN

DA LI STE OVO OČEKIVALI? Evo šta je Novak rekao o rasporedu na Vimbldonu!

Novak Đoković se oglasio povodom svog rasporeda na Vimbldonu nakon što je jedva završio meč sa Vavrinkom pre policijskog časa u Londonu

Objavljeno:

Najbolji srpski teniser Novak Đoković dogurao je do osmine finala Vimbldona.

Sedmostruki osvajač turnira na londonskoj travi je u petak uveče morao da požuri kako bi završio meč sa Stenom Vavrinkom pre policijskog časa u 23:00.

Njihov meč je kasnije krenuo jer je bio na programu tek nakon mečeva Karlosa Alkarasa, Stefanosa Cicipasa i Ige Švjontek.

Novak Đoković i Sten Vavrinka
Novak Đoković i Sten Vavrinkafoto: Dave Shopland / Shutterstock Editorial / Profimedia

Ipak, Noleta to nije previše pogodilo, te je otkrio da nema razloga da bude nezadovoljan svojim rasporedom na Vimbldonu.

- Nije ni prvi ni poslednji put da igram ovako kasno meč i mislim da nema razloga da budem zabrinut zbog toga što sam kasno završio meč. Drago mi je da sam uspeo uopšte da završim meč s obzirom na raspored. Sigurno da sam u boljoj poziciji nego većina igrača pogotovo u drugoj strani žreba koja su u okolnostima da moraju da igraju dan za danom, Zverev igra dan za danom, a ja zbog toga što sam stalno ili na Centralnom terenu ili terenu broj 1, a oba imaju krov, znam da ću gotovo sigurno završiti meč svaki drugi dan. Nemam šta da se žalim, naprotiv, imao sam sreću da ovaj turnir sve ide u moju korist i tih nekolicine igrača iz mog dela žreba. Ja, Hurkač, Bublik, Rubljov smo svi završavali na vreme naše mečeve. Subota je slobodan dan i dovoljno vremena da se pripremim za naredne izazove - rekao je Đoković.

Nole je na meču protiv Vavrinke imao maksimalan učinak kada su u pitanju smečevi, što nije čest slučaj kada je on u pitanju.

- Svaki smeč sam pogodio, što je retkost! Zavisi koja podloga. Na travi mi najviše odgovara, iz nekog razloga, da smečuje. Najgodnije se tu osećam. Šljaka je tu nezgodna, drugačiji su uslovi. Ali, da nije najgodniji udarac za mene, zavisi kakva loptica dolazi sa druge strane mreže - da li je visoka ili niža, da li moram da se krećem unazad ili statičan - tu ima različitih situacija koje utiču na samu realizaciju smeča. Imao sam na meč lopti malo nezgodan smeč, morao sam da se povlačim nazad i da udarim u kretnji unazad. Izabrao sam polu slajs da udarim jer sam znao da će trava da mi pomogne, da će loptica da sklizne zbog slajsa. Izabrao sam stranu koju on nije odabrao. Jesam u karijeri promašio neke jako bitne smečeve, ali sada su funkcionisali dobro.

Novak Đoković će u osmini finala igrati u nedelju protiv poljskog tenisera Huberta Hurkača.

Bonus video:

00:29

TENIS KAKO BIVA NAJLEPŠI: Retko gde se teniseri obožavaju kao u Monte Karlu

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.