VELIKI INCIDENT NA VIMBLDONU: Policija HITNO morala da reaguje! (VIDEO)
Neredi na Vimbldonu, Foto: Printscreen/Twitter/mollclayton

neredi

VELIKI INCIDENT NA VIMBLDONU: Policija HITNO morala da reaguje! (VIDEO)

Čovek je ušao i seo na centar terena

Objavljeno: 16:26h

Prvi incident na Vimbldonu od početka turnira. Grend slem u Londonu je najnoviji veliki sportski događaj na kome su radikalni ekolozi izazvali eksces.

Doduše, nije se dogodilo na nekom od najvećih terena, već na terenu broj 18, kada je su pripadnici ekološke organizacije "Just Stop Oil" upali na teren tokom meča između Grigora Dimitrova i Šimabukura.

Jedan je samo ušao i seo na centar terena, a potom skinuo jaknu ispod koje je imao belu majicu na kojoj je verovatno bila ispisana i neka poruka, ali se na snimku ne vidi.

"Just Stop Oil" je koalicija nekoliiko ekoloških organizacija koje rade zajedno kako bi se osiguralo da se Vlada obavezuje da će zaustaviti licenciranje i proizvodnju novih fosilnih goriva. Oni često prave incidente i performanse na velikim sportskim događajima, nekada uzmu i namažu ruke lepkom i zalepe se za teren ili konstrukciju, kao što je to bilo na nekim košarkaškim utakmicama.

1 / 3 Foto: Glyn KIRK / AFP / Profimedia

Prema pisanju "Sana", još prošlog meseca su postojale najave da će pripadnici ove organizacije da izvedu "napad" na Vimbldonu, a prema njihovom izvoru, planirali su da upadnu na Centralni teren i zalepe se za teren ili sudijsku stolicu.

Zbog toga je na Vimbldonu povećan nivo bezbednosti kao nikada pre. U sklopu toga, provere torbi pri ulasku na teren su još strože, a zabranjene su boje u spreju, sprejevi za ličnu zaštitu i lepak.

BONUS VIDEO:

02:00

OČEKUJEMO DA ĆE NOVAK NAPRAVITI ZLATNI SLEM: Radmilo Armenlić i Dejan Vukojičić u Usijanju dana o budućnosti Đokovića

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.