NOVAK U NEVERICI: Najčudniji meč koji sam odigrao, bilo je frustrirajuće!
Novak Đoković, Foto: EPA/NEIL HALL

ISKREN

NOVAK U NEVERICI: Najčudniji meč koji sam odigrao, bilo je frustrirajuće!

Srpski teniser se oglasio posle plasmana u drugo kolo Vimbldona

Objavljeno: 18:36h

Novak Đoković uspešno je startovao na ovogodišnjem Vimbldonu.

On je u prvom kolu rezultatom 3:0 savladao Argentinca Pedra Kaćina.

Srpski teniser dao je zanimljiv komentar meča, koji je zbog kiše bio prekinuta na preko sat vremena.

- Najčudniji meč koji sam odigrao. Bilo je malo frustrirajuće čekati nastavak, kako za publiku tako i za nas, hteli smo da igramo, ali uslovi nisu bili sjajni. Bilo je klizavo pod krovom, kad se otvorio bila je sasvim druga priča. Ovo je sveti gral tenisa, nešto posebno. Svaki put kad izađem sa reketima, ne sa peškirima, bude dobro. Bilo je zabavno, nadam se da vam se dopalo - rekao je Novak.

Novak deset godina nije izgubio meč na Centralnom terenu u Londonu.

- Jeste, jeste... Kakav drugi dom za imati, ne može bolje, nego da to bude na Vimbldonu. Rekao sam to mnogo puta, uvek je bio san osvojiti ga, dečiji san se ostvario 2011. godine. Svaki put kada se vratim, sećam se toga. Osećam se povezanim sa mladim momkom iz Srbije koji je sanjao da osvoji Vimbldon. Osećam se blagosloveno i divno je biti ovde - rekao je on, a potom i pohvalio rivala:

Novak Đoković
Novak Đokovićfoto: EPA/Neil Hall

- Pedro zaslužuje aplauz za danas. Posebno zbog trećeg seta, servirao je veoma dobro, pogađao tačna mesta kako treba, nije bilo lako brejknuti ga. Igrali smo u egalu, bolje sam počeo taj-brejk i to mi je pomoglo da zatvorim meč. On je mlad i vrlo snažan, igra bolje na sporijim podlogama, ali može i na travi. Za mene je prvi meč uvek težak, taktika, stil igre, sve je potpuno drugačije. Potrebno je malo više vremena da se priviknem, ali to sam uspešno činio prethodnih godina i verujem da će tako biti i ove - zaključio je najbolji teniser u istoriji.

Bonus video:

06:38

DA JE NOVAK BIO MALO OŠTRIJI U STAVOVIMA UNIŠTILI BI GA! Dejan Anđus o najboljem reketu sveta: Možda ga nisu prepoznali na vreme

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.