"JA IH NEĆU NOSITI!" Vicešampionka Vimbldona nezadovoljna novim pravilom o GAĆICAMA
Ons Žabur na prošlogodišnjem Vimbldonu, kad joj je pozlilo, Foto: EPA/Neil Hall

Opa

"JA IH NEĆU NOSITI!" Vicešampionka Vimbldona nezadovoljna novim pravilom o GAĆICAMA

Mnoge teniserke su se žalile da imaju strah i da postaju anksiozne na terenu jer se plaše da ne dođe do krvarenja usled menstruacije

Objavljeno: 11:39h

Vimbldon uvodi nekoliko novina ove sezone. Sem što će hajlajtse mečeva komentarisati oblik veštačke inteligencije (AI), uvedeno je i jedno pravilo za teniserke.

Nadaleko je čuvena strogoća Engleza kada je u pitanju poštovanje tradicije, pa su mnogi teniseri i teniserke u prošlosti bili kažnjavani ako im cela oprema (izuzev minijaturnih detalja) nije bila u beloj boji.

To je važilo i za donji veš igračica koji se primeti pri pojedinim udarcima, recimo servisu, a često im je to stvaralo nelagodu.

Simona Halep na Vimbldonu 2022.
Simona Halep na Vimbldonu 2022.foto: EPA/Neil Hall

Naime, mnoge su se žalile da imaju strah i da postaju anksiozne na terenu jer se plaše da ne dođe do krvarenja usled menstruacije, koje bi onda moglo da se vidi.

Novim pravilom, teniserkama je dozvoljeno da koriste i gaćice u drugim bojama, uključujući crnu, ali Ons Žabur nije skroz zadovoljna rešenjem.

- Postoje tu dve stvari. Prva je naravno ta što je bolje da ne postoji paranoja i da to olakšava situaciju na terenu. Ali, druga je što će svi na taj način znati da imate ženske probleme i da ste u tom periodu. Zbog svega toga ne znam koji deo je dobar - rekla je Tunišanka.

- Mislim da ja neću nositi ništa - dodala je, verovatno misleći da neće nositi tamnije gaćice.

- Ako ih baš sve devojke budu nosile, biće lakše. Ali svakako je dobra stvar što je Vimbldon doneo odluku da pomogne devojkama da se osećaju komfornije na terenu - rekla je Žaber, aktuelna vicešampionka Vimbldona.

Bonus video:

00:11

Francuskinja navija za Novaka

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.