"VOLEO BIH DA IGRAM S NOVAKOM! ZNAJUĆI SVE OVO SAD..." Ivanišević bi imao 1 aduta u meču s Đokovićem (VIDEO)
Goran Ivanišević, Foto: Espreso sport

ko bi dobio?

"VOLEO BIH DA IGRAM S NOVAKOM! ZNAJUĆI SVE OVO SAD..." Ivanišević bi imao 1 aduta u meču s Đokovićem (VIDEO)

Igrao sam sa Konorsom i Mekinroom, sa svojom generacijom, pa sa Nadalom dva puta, sa Rodžerom dva puta... - počeo je Noletov trener

Objavljeno: 21:16h

Nakon što je Novak Đoković osvojio Rolan Garos, otputovao je na Azorska ostrva, a njegov trener Goran Ivanišević u domovinu.

Hrvatski trener je u organizaciji Uniqa osiguranja ugostio predstavnike medija u hotelu u Umagu, povodom potpisivanja sponzorstva.

- Unika osiguranje je izabralo mene i ja bih se zahvalio. Nisam to očekivao, to je velika čast i odgovornost. Kao sportista koji putuje puno, tu su problemu sa povredama i bolestima. Unika je najbliž mom razmišljanju. Trudiću se da predstavljam Uniku u najboljem svetlu. Veselim se svemu što dolazi u narednim godinama iz ove saradnje. Ja sam u životu bio poznat po dve stvari, po razbijanju reketa i servisu - nasmejao se Goran.

Ivanišević je potom govorio na brojne teme.

Goran Ivanišević
foto: Espreso sport

Posle Đokovićeve titule je rekao da se "loptica seli u Nadalovo dvorište" pri rezultatu 22:22 u grend slem titulama i putu u Pariz. Koga sad očekuje za glavne Noletove konkurente za titulu na Vimbldonu?

- Očekivao sam da će Rafa igrati Pariz, ali nije. Konkurenti su Alkaras, Siner, Medvedev, ali sve na kraju krajeva zavisi od Novaka. Kakav uđe u teren, kakav će biti. Sigurno je motivisan. Na poslednja tri Vimbldona nije izgubio meč, tako da bilo bi lepo da osvoji osmi Vimbldon i 24. grend slem.

Da li prenosi Novaku negativne vesti u određenim delovima sveta:

- Pa dobro, kad bi mi gledali sve što Englezi napišu... Ne prenosim mu, samo ga zamaram s tim. On mora da se koncentriše na sebe i svoj tenis, a mi smo tu da budemo kao neki štit, zid dok on uđe na teren. A kad uđe na teren, kad igra svoj tenis, on sam pobeđuje i sam gubi. Mi smo podrška i zna se sve što je prošao, pogotovo prošle godine. Nije bilo lako, bilo je puno uspona i padova. Moram reći da sam u ove četiri godine svašta prošao sa Novakom. Nisam očekivao ni diskvalifikaciju ni zatvor ni sva ta ludila, ali i pre tri dana sam doživeo da je ispisao istoriju a da sam ja deo tog tima - objasnio je Ivanišević.

Uporedio je velikane iz više generacija.

- Sa Samprasom sam uglavnom igrao finala i polufinala, nažalost po mene se uglavnom nisu završavala dobro. Drugačije bih sad igrao pa bi se zato voleo vratiti u tu situaciju. Ja sam imao tu sreću što sam prošao sve generacije. Trenirao sam s Borgom, igrao sa Konorsom i Mekinroom, sa svojom generacijom, pa sa Nadalom dva puta, sa Rodžerom dva puta... Voleo bih da igram s Novakom. S njim sam trenirao kad je imao 14 godina. Voleo bih da igram s njim znajući sve ovo što sad znam taktički. Bio bi to interesantan meč, najverovatnije bih izgubio, ali nema veze. Zavisilo bi od podloge na kojoj bi igrali, ali bilo bi interesantno - smatra Goran.

O trci u grend slem trofejima:

- Ja sam rekao pre nego što sam postao trener pre jedno 6-7 godina da će Nadal i Novak prestići Rodžera i da će imati preko 22 grend slema i jedan i drugi. Novak je to ostvario pre tri dana. Nažalost, Nadal... Fali nam on, Nadal je borac, ratnik i ja se iskreno nadam da će se vratiti za dobrobit tenisa i svega. I ako se vrati, opet će biti opasan. Novaku je nebo granica. Njegovo telo je fenomenalno, njegov tenis i glava su fenomenalni. Sve funkcioniše perfektno. Bilo bi lepo kada bi osvojio ovaj kalendarski grend slem. Pre dve godine mu je falio jedan meč... Videćemo. Za dve nedelje idemo na travu i počinje novo ludilo.

Rodžer Federer, Rafael Nadal, Novak Đoković
foto: EPA/Andy Rain

O svojoj saradnji i razumevanju sa Novakom:

- Prvo je jako važan jezik. Pričamo isti jezik, komunikacija je jako važna. Priča na terenu mora biti brza. Dok ja razmislim na engleskom, puno vremena prođe. Ovako, puno je lakše. Taj balkanski mentalitet, kad ja znam unapred šta bi on mogao uraditi... Imao sam izjavu da Balkanca igrača može samo Balkanac trenirati, a Balkanac trener može svakoga jer smo mi prilagodljivi. Ali ja i Marjana (Vajdu) posmatram tako pošto je on iz Slovačke, isto slovenske krvi ima.

Stiglo je i šaljivo pitanje: Da li ga Đoković dovoljno plaća da trpi dok ga "tovari"?

- Pa vidite... - počeo je Goran pa se samo nasmejao.

Bonus video:

00:57

NOVAKA SU BOSANSKE PIRAMIDE LEČILE OD PORAZA Dr Osmanagić otkrio NA KOJI NAČIN su drevna zdanja pomogla najboljem teniseru sveta

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.