VILANDER PREKRSTIO NOVAKA: Oduševiće vas novi naziv koji je Đoković dobio!
Novak Đoković i Mats Vilander, Foto: Victor Joly/Dppi / Zuma Press / Profimedia

izuzetne reči

VILANDER PREKRSTIO NOVAKA: Oduševiće vas novi naziv koji je Đoković dobio!

Mats je izjavio da konačno više niko ne može da ospori da je srpski teniser najbolji u istoriji

Objavljeno: 19:31h

Proslavljeni švedski teniser i komentator Eurosporta Mats Vilander dao je svoju analizu o tome ko je najbolji igrač u istoriji tenisa.

Novak Đoković osvojio je svoju 23. Grend slem titulu u Parizu pobedom protiv Kaspera Ruda u 3:0 u setovima i time je oborio nove rekorde. Navikli smo da se posle svakog od četiri najveća turnira vodi priča ko je zapravo najjbolji ikada, pa je tako i ovaj put.

Često se u raspravama upotrebljava naziv "GOAT" (Greatest of all time), ali Vilander je odlučio da Novaku da naziv "BOAT" (Best of all time). Govoreći u analizi na Eurosportu, Mats je izjavio da konačno može da kaže da se Novak odvojio od svojih najvećih rivala i da više ne može da se ospori da je najbolji.

Novak Đoković, Rolan Garos, Tenis
foto: Lionel Guericolas/MPP / Starface / Profimedia

- Osvojio je najveći broj grend slem titula, najveći broj masters turnira kao i najveći broj titula što znači da je najkostantiji igrač poslednjih 15 godina". rekao je Vilander, a onda je objasnio zašto je dao novi naziv "BOAT": "Ne volim izraz "GOAT" iako vidim jednog ovde (pokazuje na sliku Đokovića).

- Voleo bih da zovem "BOAT" best of all time, jer kada kažemo "great" mnogo više stvari dolazi u to nego sam sport i mislim da ne treba da razdvajamo "veliku trojku" kada dođe do pitanja ko je najveći ikada. Ali najbolji ikada? Imamo ga ovde, to je Novak Đoković.

Vilander je istakao da je osvajanje 23 gren slem titule - trenutno jedna više od Rafaela Nadala i tri više od Rodzera Federera ključan faktor zašto misli da je Novak najjbolji.

BONUS VIDEO:

00:05

Francuskinja luda za Novakom

(Espreso/Sportal)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.